Hur monteras en stylingfront utan fästen??

Har fått hem lite godis till bilen nu, bl.a front och kjolar. Problemet är bara att det är inga som helst fästen eller nån beskrivning med. Hur sätter man fast skiten? Kanske finns nån bra sida på nätet? Det är en utbytesfront vad jag vet. Har hört folk som sågar sönder gamla fronten å limmar allt på den.. låter skumt. Limma, skruva, popnita? Fällor man kan gå i? och hur fäster man kjolarna så dom sitter Bra? inte så häftigt att tappa nått direkt.. Tänkte starta en färsk tråd om detta.. alla tips och idéer är välkommna! //Martin http://www.garaget.org/?car=14320



Svar på inlägget: Hur monteras en stylingfront utan fästen??



Limma brukar räcka nån poppnit i innerskärmen e ju aldrig fel heller...


men limma i vad?? finns ju inga fästen framtill.. inget att limma i


Sitter ju ofta några popnitar/skruvar i hjulhuset där kan du ju bara borra hål i nya spoilern och sätta fast, Är det så hela spoilern ligger på krockbalken limma i den. Annars är det bara fram med spackel osv och tillverka fästen. Annars om något går att flytta fram som du kan limma i. //Wejn


en audi?.. ja nån frambalk borde de ju ha?... har volvo iaf.... http://bilder.moget.org/volvo/7650(06).jpg ....


På min front är det hemmabyggda fästen i glasfiber där originalfästena sitter, funkar skitbra fanns en tråd om detta för inte så länge sedan..


Nu har jag inte provmonterat ännu.. men vet att det är två balkar som går fram. På en org. front sitter det ett slags metallfäste som man sedan monterar i balkarna. Nån som vet om man kan flytta över detta fäste, och hur? eller måste man kapa sönder org. fronten? (den är ändå trasig påbackningen..)


När jag monterade min spoiler gjuta jag egna fästen, du kan ta nått slagsjärn och bocka till sen gjuta fast det med glasfiber på spoilern, sidokjolarna gjöt jag in skruvar innåt och borrade hål in i bilsen sen skruvade åt dem där, satt också fast allt i hjulhusen.


Eeh va e det för ägg som tillverkar en front utan fästen? Helt otroligt att den säljer.. Måste va väldigt schysst isånnafall!


...eller billig





Dom flesta levereras utan fäste. //Wejn


Vänta va e de nu de kallas. jajusta, Universal!.


Kom ihåg att fästen och och dyligt sitter nästan bara på märkes styling som typ rieger och liknande. MAn får vad man betalar för oftast. Är man dock lite händig är det inget problem att tillverka egna fästen och därigenom har man sparat några tusingar på att köpa billig styling. JAg jobbar med att sälja och montera kjolpaket så jag vet vad jag praatar om


Är nöjd med den i övrigt, bra passform och ytfinnish. Är bara fästet fram som lyser med sin frånvaro. Funkar det att ta det befintliga fästet från org. stötfongaren? ska ju ändå skrota den.. nån som gjort den modellen?


Med rieger följer det inte heller med några fästen. En polare köpte kjolpaket till sin audi för 16 lakan därifrån för nån månad sen och han fick inte med några fästen då, riktigt jävla kasst när man betalat så mkt pengar


Hej! Jag kan maila bilder på hur jag har gjort. De va inga fästen på min heller. Men de absolut billigaste sättet är att köpa en krockskadad front till en Audi A4 för de e väl den du ska byta front på va? Hur som helst så tar man och sågar ner plasten på org fronten och limmar den rätt i den nya fronten och sedan e de bara att skruva den i orginal fästena på bilen. Lycka till! PM:a mig i fall du vill ha bilder.


plockar man bort den befintliga kofångaren så är den oftast infästad i Karrossen med typ 2 bultar om man lossar allt från karrossen det vill såga sen kan man ta bort plasten i orginalkofångaren och byta med den som man har införskaffat sig. (modifieringar i nya fronten kan behövas)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka