Skärmblinker som pos. ljus :3

Hej c: Jag, som många andra jag sett, undrar hur man fixar så skärmblinkern (på min 740 -87 i detta fall) så den lyser hela tiden förutom när man använder körriktningsvisaren. Det enklaste sättet det jag hört är att bara klippa jordkabeln till skärmblinkern, dra en kabel från positionsljusets plus till den man nyss klippte av. Om man säger såhär, en liten stump är kvar i sockeln sen jag klippte jordkabeln, kan jag använda en strömtjuv och knippsa till vid positionsljusets plus, dra kabeln till skärmblinkerns ex. jord och sätta en strömtjuv där också? Förklara gärna hur ni gjort, med detaljer, då jag är en noob. :3 Tack ^.^ Biler är awesome, btw :3, kanske både hur man gör o hur det ser ut på era bilar. c:



Svar på inlägget: Skärmblinker som pos. ljus :3



Hej! Bef. skärmblinkers har du två kablar. En är plus och en är minus. enklast är att mäta med spänningsprovare då blinkersen är på för att veta vilken som är plus resp. minus. Klipp minus kabeln en bit ifrån så att du får plats med en skarv, sätt en skarvhylsa alt. strömtjuv, dra en röd kabel till positionsljus. anslut den på plussen på positionsljuset. När du har på positionsljus så får skärmblinkersen plus därifrån och den andra som var plus från blinkersreläet blir minus när blinkersen ej är på. därav tändslampan. sen när du blinkar blir den plus. men eftersom du redan har plus ifrån positionsljuset så kommer lampan därför att slockna. därför kommer den att blinka i omvänd ordning mot resterande blinkers. Nyare bilar som har helbilsgodkännande så är detta ej godkänt vad jag vet. Har dock fått igenom min -99 saab för några år sedan genom besiktning ändå. Tog bort detta efter något år då det inte är populärt längre. och anses inte som snyggt. En gammal volvo vet jag inte vad dem säger beror väl på hur polisen/besiktningen är i olika län.


Så man ska ta bort plus från posljus, och dra en röd kabel istället? Eller bara skarva ihop de befentliga kablarna i blinker o posljus med den röda?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka