v70r underdel till volvo 850. fixa eller kasta?

Hej, kom över en billig v70r underdel till volvo 850 för en 500 hundring. väl hemma så upptäckte jag hur dåligt skick den var i. ena sidan. fästet som man skruvar fast innerskärmen vart borta. andra sidan satt kvar men sprucken. dom har nitat på båda sidor av fronten. frågan är. är det värt att lägga ner den tid på den. eller är det mer värt att köpa en ny för nästan 3000kr?



Svar på inlägget: v70r underdel till volvo 850. fixa eller kasta?



Det beror väl på hur mycket du värderar din egen tid.


nja. tid spelar ingen roll. det är kostnaden för lagningen jag är orolig för. om det drar iväg så pass mycket att det är mer värt att lägga pengar på en helt ny istället.


Är mest tid som går åt till sånt här, kan vara svårt å få de snyggt och bra.


Okej. har aldrig tidigare lagat en front. ja det var jag orolig för, det klart man vill få det så snyggt som möjligt. men det handlar väl hur pass mycket tid man vill lägga ner, glasfiber spackel är väl det man ska använda va?


Sök på lite trådar om att plasta och fundera på saken utifrån de. Ja du kan nog räkna med att om du arbetar tiden du får lägga ner på detta, så blir det nog billigare att köp nytt. Men det känns ju bra att göra saker själv, plus att du säkert måste passa in en ny front också. Finns lite olika mer eller mindre bra metoder, liksom olika plastprodukter, själv skulle jag nog plasta dit någon väv på baksidan först för å få de stabilt .


Även om inte du vill laga den så finns det garanterat någon annan som skulle göra det. Testa att sälja den vidare för 500kr.


jag har funderingar på laga den. frågan är hur man ska bygga ett likadant fäste på andra sidan. den andra sidan sitter kvar men sprucken som tusan.


tänkte åka förbi biltema och inköpa lite grejer. Glasfibermatta hur mycket tror ni det går åt? 1 m²-10 m² och sen Polyester. sen härdare. spackel är det fin spackel jag ska ha? och om jag ska bygga ett nytt fäste vad använder man sig av? glasfiber


jag skule kört med glasfiberväv + polyester för att styva upp hela fronten sen spackla upp med glasfiberspackel och sedan finspackel innan slipgrund och lack problemet med glasfiber och polyester är att det kan slå sig lite hur som helst så kan vara bra att skruva fast den i något stumt





Okej jag har kommit en bit på fronten nu. Båda fästerna är hela nu. Var till bilskroten och kapa ur Ett fäste från en 850 front. Imorgon ska jag börja spackla på baksidan av fronten


mange_240. nu är jag färdig med fronten. har laddat upp bilder på min sida när den sitter monterad. och att det skulle vara svårt att få till det snyggt hade du verkligen rätt. men jag är nöjd. vart helt okej även fast det var första gången jag har lagat en front





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka