Lack som inte tål t-röd etc

Hej. Köpt en billig bil jag håller på att fixa med. Den hade en del skador och bucklor jag fixat till. Nu börjar det bli dags att få ytorna röda igen. Har tidigare köpt lack av en kille som hade en egen liten "snabb lack verkstad" som fyller färg på burkar. Nu har de dock bytt ägare (tyvärr..) och jag var där förra veckan. Fick med mig en burk så jag kunde testa att det verkligen var rätt. Frågade hur det var med grundfärg och klarlack. "Det behöves inte, allt är i burken". Provlackade en liten detalj och nu så skulle jag slipa ned ytan för att göra ett bättre underarbete på just den delen. Slipade ned och skulle torka med t-röd, och det sa bara klibb. Så satt pappret fast i lacken. Den tål helt enkelt inte t-röd. Den har fått torka i en vecka i ca 20grader. Ska man ha klarlack ändå? Antar nu så här efteråt att denna är vattenbaserad. Jag kommer bli nöjd med ytan så länge som den håller att röra vid..



Svar på inlägget: Lack som inte tål t-röd etc



Blev ytan matt eller blank på delen du lackade? Sen ska du torka med silikon ferner innan lack helst.


Ja man brukar ju få det man betalar för, tål inte färgen t-röd lär den knappast tåla klarlack.


Man kan få riktigt 2k färg på sprayburk nuförtiden som är exakt samma som jag blåser på bilarna med riktigt spruta.


Ytan blev.. Ja, halvblank men slät. Ytan duger för mig iaf. Men, ja den ska ju tåla något också.


Jag utgår ifrån att den tål t-röd.


Men är det inte så nuförtiden att det endast finns vattenbaserad? Då är det väl ganska solklart att det inte tål t-röd? Det är klarlacken som ska tåla kemikalier?


Köpte då lösningsmedelsbaserat i somras, är väl nytillverkningen som är stoppad, inte försäljningen?


Det finns lösningsmedelbaserad färg fortfarande.. Men det gäller vissa regler med det. Du måste fått nån 1komponent färg eller nått.. Åk dit och och fråga vad du fick. Du har inte glömt trycka in härdare i burken då? Finns en "knapp" under burken.


Vi får hoppas att vår kommunikation funkar bättre denna gång.. Ryss/est något sådant. För övrigt är det exakt denna burk. http://www.tipro.se/sv/artiklar/lackpaket-mi-2k-2.html Sen vad han fyllde den med är en annan fråga. Är ej någon ampull i botten. Tog dessutom en koll i garaget och fann lite färg och klarlack jag köpte när jag hade tänkt att lacka om min nuvarande bil, som jag dock lejde bort. Så lackade en detalj till med ÄKTA billack med härdare. Sen slängde jag på klarlack på båda delarna. Vi får se om det blir bättre hållbarhet, en helt annan blankhet iaf och med tanke på resultatet jag lyckas få med spruta så kommer det bli det istället för burkarna.





sprayburk, där har du problemet köp en riktig 2k lack istället så ska du se att du kan torka med t röd utan att pappret klabbar fast


Absolut lär jag göra så. Men om man köper "Riktig billack på sprayburk" så förväntar man sig just det, och inget annat. Hur ser det ut med härdning av klarlack? Står inget på burken och hittar inget på nätet. Men generellt? Härdaren är standard, finns även långsam och snabb. Och hållbarhet i förpackning?


Verkar ta sig med klarlacken på båda detaljerna Hittade detta i ett dokument för färgen; Flash-Off (min) 20grader 5-15min Drying time (min) 20grader 8-12h, 60grader 20-45min Potlife (min) 20grader 20min-5h Vad är vad??





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka