Byta strålkastare lamporna till led lampor, vad finns att byta till? erferenheter av leds?

Hej jag vill byta strålkastare(alla) lamporna i bilen till leds då jag vill sänka elförbrukningen i bilen, några tips på vad jag ska köpa? gärna billigt, ebay osv jag har vanliga biltema 55w glödlampor mvh



Svar på inlägget: Byta strålkastare lamporna till led lampor, vad finns att byta till? erferenheter av leds?



Vad har du för bil först och främst? har testat det mesta med LED.


Du kan inte byta ut halv eller helljus mot led.


vad jag vet så finns det fortfarande inga prisvärda LEDs som uppnår ljuset på halv och helljus, men i de fallen kan du få ner förbrukningen med xenon... på övriga lampor är det ju bara söka på ebay med din sockelmodell och led tex: "ba15s led"


Jodå kan kan man, finns många LED extra ljus som är riktigt bra, finns även konverterings kit med h1/h4/H7 CREE LED lampor som lyser starkt så de går att ha i halvljus osv, tror de lyser 1800-2000 lumen. Sen beror det helt på vad man har för reflektor också, i mitt fall där jag har öppen reflektor så lönar det sig typ inte att ha LED för det blir inte bra iaf. Strålkastare med projektorlins däremot är mycket bättre. De ser ut såhär:


Har inte sett någon LEDkonverterinssats som ger en vettig ljusbild (men det kanske finns?)


Börja med att inte ha biltema glödlampor, ljusbilden på dem håller ju inte en vecka. Men det finns led halvljus, dock är prislappen för hög så kör med xenon 35w istället


De ger ok ljusbild, alltså lite bättre än halogen men fortfarande inte bättre än xenon. Här är en länk där en kille testar LEDs och halogen ljusbilder: http://www.monsterlights.com.au/monster . esting.htm Jag har inte testat CREE LED personligen, endast COB LED till strålkastarna och de lyser sämre än halogen i min reflektor, men som jag skrev tidigare så är det för jag har öppen reflektor och dessa skulle nog passat bättre i en projektorlins.


Stilla fundering ? Varför vill du sänka elförbrukningen ? Vad vill du upp komma med det ?


Lägre elförbrukning = lägre soppaförbrukning





Den visar ju bara "hur det lyser", säger ju inte så mycket om hur ljusbilden FAKTISKT ser ut. Här är ju ett typexempel på värdekass ljusbild med led;


Släng ut stereon i bilen så är det problemet löst. För den fisen i rymden som blir skillnaden är så liten att det kommer ta år att betala för lamporna bara.


Precis, men om man tittar på hans bilder när han kör på vägen så kan man nästan dra slutsatsen att ljusbilden ser ut som den du länka, för man ser inte tydligt vart ljuset slutar utan att det mest lyser lite överallt. Skulle vara intressant att veta vad det är för peugeot, om det är med lins eller utan.


Ja det finns det ju inte mycket att säga om. Antar iaf att det är därför (men jag vet ju givetvis inte)


Strålkastaren verkar dock vara av öppen typ


Vad har du för bil först och främst? har testat det mesta med LED.


jag hittade detta http://www.ebay.com/itm/2x-25W-10W-CREE . 4ac9d7b066 verkar vara bra för 100kr och sen endast 35w för båda halvljus, vad tycks och på hur många lumen ligger helljus på?


Du kommer inte få en bra ljusbild med led i halvljuset. Eventuellt heljuset kan fungera...


99.99 dollar är ca 650kr och inte 100kr


Jo jag har sett dem där förut, 25w är dock för svagt, jag hade inte stoppat i den lampan i halv/hel ljus, möjligtvis dimljus. Du har en vanlig öppen reflektor på din så jag är tveksam till om ens 40-50w CREE LED skulle hjälpa. $99.99 = 649.37 SEK, egentligen är det billigare att köpa ett 35w AC xenonkit som du får för drygt 250kr från Kina, då har du mycket bättre ljus, ca 3200lm vid 4300k. Om du konverterar halv så se till att justera ljusbilden bara så du inte bländar. Om du har vanliga halogen lampor H7 55w så ligger dem på drygt 1000-1200lm. Hur lång och bred ljusbild du får är en helt annan sak, det bestäms av din reflektor och hur den är utformad.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka