Lacka Handtagskåpor till 940 från 960!

Hejsan! jag har köpt ett par klick on handtagskåpor som ska lackas till svart! som ska sitta på min 940 men ska få 960 looken! när jag ska lacka dom! tror ni att man ska köra som vanliga beskrivningen? i länken? http://www.vparts.se/se/volvo-940/volvo . re-mo.html Men det känns som den guiden borde dra iväg med pengar! eller tror ni att jag bara ska lacka i samma färgkod på en gång? eller ska jag köra en typ av grund? och hur tror ni man ska sätta fast dom? någon dubbelhäftande tejp? lim? eller vad tror ni? TIPS?



Svar på inlägget: Lacka Handtagskåpor till 940 från 960!



"Lacka i denna ordning, för mörka kulörer så som blått och svart behövs ej epoxigrundning. 1. Silikoncleaner 2. Plasthäftgrund 3. Epoxigrund (Skall bilda ett tätt skikt mellan detaljen och lacken för att undgå missfärgning) 4. Kulörlack" Mig veterligen har du en mörk bil, därav anledningen till varför epoxigrund ej lär behövas.. Så..rengör dem, lägg en vanlig grund och lacka dem sedan med din bils lack. Sedan ett lager med klacklack på det..hade i alla fall jag kört men..det är jag det.


räcket me matta ner dom med 5/9++ papper sen kör platsgrund på sen slipa med 500 papper sen måla..


Jag lackade mina med vanlig sprayfärg efter jag mattat ner dom, blev helt ok:-)


jaa eftersom dom redan är gråa från början så är det bara matta ner och sen lacka i den färgen du vill! sen många lager klarlack


Ge dom till Viktor annars, betala materialet + bjud han på en macka så det blir riktigt gjort Billigt och bra.


Tack för alla råd! haha nja tror jag fixar det själv bill





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka