Lacka plastlister på dörrar/stötfångare Volvo S40 2.0T

Hej! Jag är sugen på att lacka de svarta plastlisterna som sitter på dörrarna och stötfångarna på min S40 i bilens färg. Har sett väldigt många stylade S40s med just lackade plastlister och stötfångare men har inte lyckats hitta nån som förklarar hur de har gjort jobbet. Det jag införskaffat är:* Lack i bilens färg * Silikonborttagning * Plastprimer * Maskeringsmaterial Så, hur går jag tillväga? Lacka på plats eller montera ned listerna först? Om jag ska montera ned listerna, hur tar jag bort de på stötfångarna? De på dörrarna sitter ju med nån dubbelhäftande tejp... Har frågat på Bilia men de visste inte heller hur det sitter på stötfångarna. Exempel på hur jag vill ha det:http://image.bilgaraget.se/extra/carimg . 0a91c4.jpg Original som det ser ut nu:http://www1.garaget.org/gallery/images/ . 00a1e8.jpg Tacksam för svar!



Svar på inlägget: Lacka plastlister på dörrar/stötfångare Volvo S40 2.0T



Vet att det inte är svaret du vill ha, men vill du ha det bra så plocka loss listerna och lämna till en lackfirma istället.


Vill ju försöka själv först! Ingen minns en fegis Som jag även nämnde så vet jag inte hur listerna på stötfångarna fram o bak är fästa, vill inte börja bända och slita utan nån aning om hur det slutar. Kanske borde tillägga att det är en Fas 1!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka