Framrutestreamer

Tjena gott folk! Jag har suttit och kollat här i forumet och jag hittar inte riktigt det jag söker så jag skapar en ny tråd helt enkelt. Jag är bara lite fundersam till hur jag ska göra med en framrutestreamer till vardagsbilen. Jag har velat ordna en streamer länge men inte vetat om jag först och främst ska ha den på utsidan eller insidan. Är det mycket mer jobb att sätta den på insidan ? Om det är så, hur tåliga är dem när dem sitter på utsidan ? Är det värt det att ordna en streamer till en bruksbil ? Jag har läst vad jag kan hitta på dekaltrim.nu men skulle vilja veta vad folket här säger. Svar tas emot med stor glädje! Mvh Kevin.



Svar på inlägget: Framrutestreamer



Finns det ens dom som sätter dem på insidan..?


Om du gör med toningsfilm så sätter du den självklart på insidan men annars är det utsidan som gäller. Av egen erfarenhet så kan jag säga att dom sitter bra och det är värt det på en bruksbil då man slipper bli bländad (till viss del) när solen står lågt. Kör ingen sånn ful med någon "häftig" text på bara utan ta en i bilens färg eller en mattsvart går alltid hem


Riktigt lätta att dra på, spraya på med vatten&diskmedel (yes t.ex.) BÅDE vid limmet & ovansidan, sen tar en gummiskrapa / kreditkort och skrapar ut alla luftbubblor. Du MÅSTE ha på blandningen på utsidan annars blir streamern repig och ful på utsidan... (Jag har gjort det felet..)


Kör på solfilm på insidan, och låt den inte täcka halva rutan som man ser på många. Tycker personligen det mesta annat på rutan ser löjligt ut så länge det inte är rena banbilar eller liknande.


Jag tackar så hjärtligt för era svar! Då jag har 2 bilar för tillfället så testar jag med solfilm (har det hemma) på min 740 på insidan och ser om det funkar. Hur är det med hur långt man får ha det ? För att jag har hört att det bara får täcka 10 cm av rutan men det hjälper ju inte alls, man måste ju ha närmre 20 cm för att det ska göra någon nytta.


Du har en liten markering på vänster sida på rutan (när du sitter i den) som visar hur långt mer du får täcka.


Tack för den informationen! Jag såg den markeringen, så längre ner än det får man inte heltäcka ? Får man ta det längre ner om det är solfilm ? Det är ju genomskinligt typ. Eftersom man får höra att dem som är färdigskurna som sitter på utsidan är bra och tåliga så borde jag satsa på det men dem går väl längre ner än den markeringen ?


Har för mig det var konstaterat i någon tidigare tråd att det strecket inte hade med saken att göra?


Nej det ska stämma med markering, har fått det påpekat av både konstapeln och besiktningsman.





Hm, ok. Då rättar jag mig efter det.


Då får man väl rätta sig efter den linjen då. Alla dem bilarna man ser med jättestora streamers har inte dem på vid besiktning alltså, i så fall vore det en anmärkning.


Finns ju färdigskuren board som monteras på insidan.. http://solfilmskompaniet.se/fardigskure . eamer.html


Tänkte först skapa en ny tråd men såg att denna var rätt ny och handlar om det jag vill ha svar på.. 1. Hur monterar jag streamern UTAN att den blir repig? Tvivlar på att det räcker med att bara ha vatten+diskmedel på UTSIDAN, man skrapar ju ändå på samma yta, med eller utan medel, eller tänker jag fel nu? 2. Jag vet att vindrutetorkarna kommer att ta i streamern, med resultatet att torkarna blir sämre på den ytan där de tar i streamern, dessutom lär streamern bli utsliten av alla svep med torkarna. Har sett det på en del taxibilar tex., där streamern tappat en del av färgen, ser skitfult ut... Vad finns det för bra lösningar? *Montera genomskinlig skyddsfilm på boarden/streamern(Risk att samma ytor blir matta?)? *Montera mycket kortare torkare(med grymt mycket sämre torkararea(ej godkänd vid besiktning?) *Korta av torkararmarna på något sätt, så de hamnar lägre på rutan(alltså torkarbladen).. Eller någon annan lösning?


Enklaste är ju att montera en streamer på insidan rutan.. Kan ju bli svårt om du inte vill ha en svart av solfilm dock.


Nja, den typen av framrutestreamer jag köpte är avsedd att sitta utanpå, blir fel annars..


Köp inga blanka framrutestreamers, torkarna kommer att repa sönder dom, ett tips bara.


Ett A4 papper från rattens höjd och upp till streamern får du ha. Både montör, polis samt Besiktningsman sagt till mig.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka