Byte av ratt Volvo S80 -00

Tjena! Jag hade tänkt byta min std fyr ekrade ratt till en tre ekrad träratt. Är det någon som vet ifall detta går rakt över med kablar till rattknappar osv? Eller måste man ha en ny spakcentral med där kablarna går in? Mvh Nicklas



Svar på inlägget: Byte av ratt Volvo S80 -00



Vad jag vet så ska det passa rakt av, Det du behöver är airbag för en 3 ekrad ratt. Brukar inte vara helt lätt att få tag på


Hade varit kanon om det nu går rakt över. Finns det anslutning på kretskortet redan så att man kan tex koppla in rti/gps om man nu inte hade haft det från början? Tänker på manövreringsknappen som sitter bakom ratten. Nä jag vet, jag har sökt själv ett tag med dållit resultat. Som tur har jag en god vän som jobbar med bilar som kunde lösa det till mig . Men frågan kvarstår om allt kommer fungera. Jag har tex inte belysta rattknappar, kom andra halvåret 2001 har jag för mig eller till MY01.


Är det ingen som har bytt ratt på en S80 eller S60, V70 och har lite erfarenhet om dem tidiga modellerna? Jag kolla igår och såg att min airbag som sitter i nu har bara en anslutning medans den till den 3-ekrade ratten har två st. Kontakten till multifunktionerna är inte heller samma. Men byter man inte bara spakcentralen där kablarna går in till en modernare som matchar ratten?


Vet inte om du fått svar, men på mina 99or har det varit en kabel till airbagen, medan den nyare har dubbla kablar. Vet inte om det kan bli bekymmer där.


Det löste sig. Fick hjälp av en på ett annat forum som hade gjort en adapter åt rattknapparna, airbag kontakten var det bara att plugga i det ena uttaget. Det andra är till för en mildare explotion om man tex inte har bälte på sig ( har jag för mig ).





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka