Såhär bygger du en mätar hållare till mitt fläkten på volvo 940

tänkte slänga upp det här ifall någon vill ha lite tips:) ber om ursäkt då en del bilder har taskig kvalité. jag började med att ta bort fläkten. använde den som mall och rita på en liten plyfa skiva, sågade, mätte ut vart jag ville ha mätarna så dom blev centrerade och borrade. sen ville jag ha hållaren i vitt... så köpte ett vitt klisterark, finns att köpa i typ alla färg affärer, det är till köksluckor egentligen:) sen klistrade jag på det, klippte biten något större så hag kunde dra några nitar med häftpistolen. OBS! om stiften är för långa så klipp av dom med en tång eller plåtsax. sedan skar jag lite i hålett så jag kunde vika in plasten. tapetkniv rekommenderas. ser inte så kul ut utifrån sätt nu men det täcker mätarna. då var det klart om man nöjer sig med raka mätare, anars läser ni vidare! själv ville jag ha dom två mätarna till höger vinklade. då tog jag "kepsen" solskyddet man får med och vände upp och ner. sedan tog jag bygeln som du spänner fast mätaren med och kapa så den skulle passa, skulle inte blivit bra att limma "kepsen" så spänner bygeln ordentligt i stället. det sitter skit bra! sedan i med mätaren i "kepsen", i hålet, sätt fast bygeln, justera och sen drar du åt bygeln ordentligt. sedan gjorde jag nästa, men inget med mätarn längst till vänster för jag ville ha den rak. bara montera sen klart:) hoppas det är till någon nytta! har ni frågor så svarar jag gärna så gott jag kan:) lycka till! mvh



Svar på inlägget: Såhär bygger du en mätar hållare till mitt fläkten på volvo 940



Bra tråd alex!


Tackar:) får väl hoppas du får användning för den


Hahah jorå! om jag ska bygga in mätare så va de jävligt snyggt! och tråden hjälper om man tänkte sig bygga sådär!


Det är ju jävligt änkelt:) tar inte lång tid heller:p jag (idiot som man är) börja ju modda i plåt o skulle lacka o ha mig???? Men insåg att det kommer inte bli så bra.... Satt o titta o fundera en stund och vips!!!!! Hoppas det ger många hjälp:)


vet du var man får tag på det klister pappret ?


Jag köpte det på colorama:) du vet färgbutiken.... Kosta typ 30kr metern knapt... Köppte en rulle på 8 meter:p


vad gjorde du med hålet där luften kommer, alltså de bakom mätarna nu. Täckte du igen de eller?


Nej. Lät det bara va jag fick det tätt o bra så la ingen energi på det. Mvh


Aha okej





= Alltid maxflås på sidoruterna


Nejdå Eller hur menar du?? :p


Om man nu ska envisas med att köra fläkten i "mitten" så kommer de på sidoruterna, mest på skoj.. Men blev rätt snyggt måste jag säga, är lite allergisk mot att bygga in på de viset men du fick till de väldigt bra! Bra guide!


Va kul att du gilla det Var ju enkelt så tyckte det kunde kanske vara användbart för några Ska göra någon ny version senare :p ville egentligen ha mina mätare där fläcktreglaget sitter om du förstår vart jag menat... Tog bort facket under sterion o flyttade ner sterion, men reläna o säkringsboxen gick i så det gick inte... Testa även om det gick att flytta reglaget till under sterion men blev skitkonstig vinkel på den o gick inte lösa på något bra sätt men om jag får ork kommer jag flytta säkringsboxen tänkte jag... Troligtvis till handsfacket om det går att lösa utan att det blir en veckas jobb :p


Förlåt men hur fan tar man bort mitten fläkten som? hur jag än försöker så sitter den som berg på min volvo 945 ltt 96a.?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka