wax it wet

http://www.karlsson.se/direct.aspx?artid=5010322753558 någon som har testat denna produkt och vet i fall det blir bra jag funderar på att ha sådant på min bil.



Svar på inlägget: wax it wet



det håller de första tvättarna, men det går dock aldrig att jämföra med resultatet från att ha vaxat bilen på riktigt!


på riktigt hur menar du då? med maskin eller?


Man kan ju vaxa för hand oxå, men maskin är nog att föredra! Gör livet lite lättare!


"På riktigt" menar han nog at polera in vaxet.. Inte som med wax it wet att bara spruta på och torka bilen.. Wax it wet fungerar för att få en blankare bil än innan! Dock som ovan säger absolut inte att jämföras med vanligt vax.. Ifall jag skulle använda det skulle jag ha det som komplement när jag ändå tvättar om jag har gjort en riktig vaxning.. (jag rubbar och vaxar istället 3gånger på sommaren )


Jag har kört med Wax it wet, det duger väl den dagen du gjort men nästa gång du tvättar den får du waxa till den igen med det, varje gång du tvättar får du waxa.


okej indirekt det duger men då får man använda det varje gång man tvättar av den. vanligt vax räcker en 5 tvättar eller?


Funkar, som flera säger, bra till att underhålla glansen i lacken, men det försvinner när man tvättar, så nytt måste på varje gång. Sen ljuger dom lite i annonsen:"Ger dig samma fördelar som ett vanligt vax ger" Stämmer inte. Vanligt vax + maskin eller noggrann bearbetning för hand håller i ca 4 månader, det gör INTE wax it wet. Dessutom håller vanligt vax för tvätt. "Produkten kan användas på alla sortes lacker" Stämmer inte heller. Visseligen så finns det kanske inte så många bilar härinne som är sådana, men det funkar INTE på helt avmattad lack, t.ex en bil som inte vart vaxad på något eler några år. Då funkar bara vanligt vax och polernaskin. Antagligen så går det inte att använda som lackskydd efter polering med polish heller. Men som komplement för att underhålla glansen tills nästa riktiga vaxning så duger det mycket bra. Och till plastlister och andra svarta plastdetaljer funkar det också förträffligt. Dock så vill jag inte ha det på min bil.


tycker det funkar helt okej, men man ska ju inte tro att det är som en "vanlig" vaxning.. det går fort och blir snyggt, vad mer kan man begära funkar perfekt att ha på efter tvättarna


just den där är kass men finns andra som är ok, kommer dock ej ihåg namnet..





gör det hos en riktig rekondare..


Jag använder wax it wet vid varje tvätt men det är ju bara som ett komplement till den riktigt vaxningen som man gör 2-3 gånger per år. Med det syftet funkar det klockrent iom att du behåller en mycket bra vaxyta!


Vanligt vax räcker mer än 5 tvättar...


ja kör med meguiarts spray vax en liknande din, dvs man sprutar på varje gång man tvättat bilen medans den är fuktig jag tycker det är ett mirakelmedel så man slipper vaxa den lika ofta även rutor och lister håller isg bättre jag vaxar bilen nån gång i månaden och tvättar minst 1ggn per vecka så medlet är oumbärligt!


jag tycker att det är en bra produkt... om man ändå ska torka bilen kan man lika gärna göra det med wax it wet... men det tar ju inte 2 minuter som dom säger om man ska vara noggrann... en kvart kanske.. men det är värt det absolut!


polaren tjatade om det hela tiden .... jag provade ... blev inte speciellt imponerad faktiskt ... men det duger väl kan kanske bero på att jag inte polerat bilen på ett litet tag ... ?


http://www.stene.nu/spider/?p=752 Era erfarenheter av detta, hur länge håller det? Min bil blir rödare och blankare iaf men det är ett helvete att torka av det för hand


Haha det var ingen dålig bump på denna tråd, du såg att den var 5 år gammal va?


åldern på tråden gör väl inget, är ju fortfarande prat om vax


NEJ fyfaaan för det vaxet. (tror jag) Jag tror det är liknande som på en bil jag köpte för länge sedan. Det är silicon i eller något liknande skit. Första gången blir den röd o fin. Nästa gång är det omlack som gäller. Blir aldrig mera bra, blir flammigt hur mkt du än polerar. Men röd o blank blir ju bilen av en rejäl polering. Vaxet är ju bara en skyddande tunt skikt. Menar alltså att du ska börja med en polering. Maskin kostar 300kr kör på lägsta varvtal (ca900v). Håll aldrig maskinen still på samma ställe. luta polertrissan lite så den är någon mm över lacken på ena sidan så går den dit du vill. Lycka till!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka