Går det få en solid lack blank?

Har roat mig lite på semestern med att polera lite på min evo, har bara kört av taket med autosmarts buffer 2000 då lackan var lite oxiderad. Oxiden tog den bort ganska lätt, blev inte så den "glans" som jag önskar. Kan knappt spegla mig själv i lacken på bilen. Körde först taket med buffer 2000, sen polish från Lahega och sen ett vax från Lahega. Kan man få den där speciella glansen på en solid lack? På mina tidigare bilar som varit metallic lackade kunde man ju ganska lätt polera upp dem och sen speglade sig allt i bilen. Har tillgång till Autosmarts sortiment ifall jag bör köpa något annat medel att testa med. Började med hårda polertrissor och sen en mjuk till vax.



Svar på inlägget: Går det få en solid lack blank?



Absolut kan du det, dessutom är din bil klarlackad, borde vara iaf så då är det än lättare, låter lite konstigt att den har oxiderat. Om den skulle ha gått bortom-räddning-matt så så hade den inte varit lite oxiderad, då hade den varit mer vit än röd. Har du nån bild du kan posta på hur lacken ser ut? Gärna med nån ljuskälla typ solen eller halogenlampor.


Ska försöka ordna en bild på hur bilen ser ut i dagsläget. Är väll inte helt dålig i lacken. Försökte bara få upp den där extra glansen i bilen som man brukar få.


Vad för maskin/er körde du med? Vilket polermedel från Lahega var det? Du gick direkt från hård trissa till mjuk?


En dubbeltrissig maskin från biltema, nej jag hade en som var ett mellansteg mellan hård och mjuk Det var Autorange CreamPolish och sen Autorange BananaWax från Lahegas sortiment. Ska jag åka och skaffa Mirror Image imorgon istället?


Absolut inte Miror Image, lägger sig bara som en falsk hinna. Lacken måste poleras upp med finare medel, är inte alls hemma på Smartabs grejer. Men kan varmt rekommendera Lahega 13(medium polish) och lahega 18(fin polish) för att sen lägga ett lackskydd ist, typ Fireglaze. Om man vill ha en spegelblank lack så får man offra lite


Vilka trissor rekommenderar du till Lahega 13 och 18? Ska jag börja köra med 13 och skippa buffer 2000 helt och hållet?


Buffer avverkar inga repor, det är en ren oxidborttagare. Ang. trissor vet jag inte. Använder inte lahega.


Skippa Buffer. På 13 en medium trissa och på 18 en mjukare trissa. Inte för mjuk bara. Vart handlar du trissor? Eller vad har du för trissor att välja mellan?



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka