Strålkastarglas av plast väldigt repiga. Lösning?

Halloj! Har väldigt repiga strålkastarglas på min bil och jag har påbörjat att våtslipa med 2000 papper men tycker inte det blir någon skillnad? Ska man fortsätta köra några vändor, polera för att se om man är nöjd o sedan klarlacka för att fylla igen de sista skavankerna? Någon som testat och blivit av med iaf repiga man ser på kvällen när halvljuset är på? Har Abenaumfilm liggands som ska över sen så klarlacken kommer ju vara skyddad mot stenskott.



Svar på inlägget: Strålkastarglas av plast väldigt repiga. Lösning?



Vilket slippapper började du med? Plast är ganska känsligt material, så när jag gjorde det på min PT, så började jag med P500 med maskinoch avslutade jag med maskin P2000 och P4000, sedan gick det snabbt och smidigt att polera. Men kör man med Trizak3000 från 3M så räcker det för att få upp en snabb och bra yta med polermaskin enkeltrissa. Mina strålkastare är ej klarlackerade, då några bekanta gjorde detta, och klarlacken började flagna efter en tid(båda är billackerare). Mina har hållt riktigt bra. Våtslipade och polerade mina i November förra året. Dom är lackkonserverade. Lyckas till! Mvh Tobbe


gå på med polermaskinen, men var försiktig så du inte bränner plasten (som alltid när man polerar)


Bara kört med 2000 papper än så länge och det går ju uppenbarligen sakta som tusan men kanske bäst att avsluta med 4000 papper? Har dock ingen aning om var man får tag på det, hittar bara 1200 papper som finast på järnhandeln här. Så blir att fortsätta nöta på 2000 papper tills det är "bra" sen polera med finpolish då.


Slipar du med maskin? Polerar du med maskin? Även om du polerar med maskin så räcker inte fint polermedel. Avslutar man med 2000 så behöver man polermedel med slipmedel i.


Kör med maskin. Dubbel oscillerande så får plocka av glaset så man kommer åt ordentligt runt om. Då får jag köra med rubbing först då:) Sen polish.


Du kommer få upp blankhet med dubbelmaskinen, men blir för lite värmeutveckling för att få 100% resultat. Men är du nöjd efteråt så är det ju det enda som spelar någon roll. Mvh Tobbe


Har du polerat med något medel innan du lägger klarlacken så kommer garanterat klarlacken att försvinna med tiden.. Lastbilschafförer brukar köra med autosol på alla lysramper och lyktor. Autosol låter ju grovt, men det ska tydligen fungera riktigt bra.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka