Varför isar det inne i bilen?

Hej jag är så trött att behöva skrapa både ute och inne i bilen. Kan nån säga mig varför det isar inne i bilen? Finns det något jag kan göra för att skippa detta? tacksam för svar:D



Svar på inlägget: Varför isar det inne i bilen?



Kolla om rutan är tät, åk till din bilglashandlare och låt dem lufta för att hitta läckage. Brukar vara det problemet. Be dem kolla alla rutor men har du tillgång till luftpistol kan du kolla det själv.


alt. så köper du "de icer" på biltema eller div mack. spruta på, vänta 20-30sek och torka sedan bort frost och is med en trasa!


Jobbig procedur samt att det kan skapa fukt problem vilket kan leda att kablar oxiderar och elektronik förstörs :p


Ställ bilen med kupevärmare i på fyllt ös, minst 24 tim, ta ur eventuella lösa mattor, putsa sedan rutorna när du har fått ur all fukt. Löser sig inte problemet, att det blir fukt i bilen igen, så får du börja kolla vart det läcker in vatten, alternativt vara bättre på att inte kliva in med snö spå skorna


de beror på att de är fuckt i bilen! Av t.ex snö is och dyligt man drar med sig in ! Så som föregående talare sa KUPEVÄRMARE fullt ös! De bästa är ju om du kan köra in bilen i varmgarage och öppna upp dörrarna! Komihåg att ta ur alla lösa mattor och dyligt bara!


slå av fötterna innan du sätter dig i bilen


Bästa hade varit att med kupévärmare låta bilen stå i varmgarage med en ruta nere några centimeter bara, så att det kan bli riktigt varmt och gott därinne. Svaret på din fråga finns redan i tråden; det är fukt i bilen och den måste ut.


Har du en bil där bakluckan är ansluten till kupén, kolla i reservhjulsbaljan, vanlig plats där det samlas regnvatten om bakluckan är otät. Är alla dörrar verkligen stängda?


Åk till Biltema och köp en fuktslukare att ställa i bilen. Använd coupevärmare också. Problem löst





Lägg en filt på vindrutan så slipper du skrapa ut och insida.


Tvätta rutorna riktigt rena och så vaxar du rutorna. Fick tipset av "Bosse Bildoktorn" i något av hans program o tyckte det lät helgalet med vax på insidan men det funkar faktiskt hyfsat. Men det viktigaste tror jag faktiskt är att rutorna är riktigt rena på insidan. Samt naturligtvis - så lite fukt som möjligt inne i kupén. Jämför det hela med på sommaren när du tar ut en mjölktetra eller en kall öl från kylen. Det tar inte många minuter innan fukten är ett faktum på utsidan av tetran o flaskan.


Vad är det för bil du har problemet med?


Jag tror som många andra att det är snö som man drar in i bilen, men har du ac, så se till att den är på så avfuktar den luften mot rutorna,


Ta ett gäng tidningar och lägg under mattorna i bilen så blir det bättre, dom suger åt sig all fukt och torkar sedan. detta i kombination med kupévärmare så går det ganska fort att få det torrt i bilen


De har jag aldrig hört, ska prova hehe.


Testa att kyla ner kupén innan du ställer ifrån dig bilen när det är minusgrader ute. Jag brukar antingen köra på full kyla sista biten eller öppna alla dörrar en stund efter att ha parkerat och det ger isfria rutor på insidan varje gång.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka