Vilket polermedel, Menzerna IP eller FF?

Har läst rätt många trådar om polering och vilka medel folk använder och rekommenderar. Trots detta är jag fortfarande frågande rörande vilket medel jag ska använda till min bil. För att underlätta lite för mig själv i denna djungel av produkter så har jag sållat bort 3M, Smartab och övriga märken som många rekommenderat och inriktat mig på Menzernas produkter. Det jag ska göra är att polera bilen ETT varv och sen lackförsegla med Fireglaze. Jag har en oscillerande polermaskin med dubbla huvuden. Nu till frågan. Bilen är en svart metallic Audi A5 2009 med enklare tvättrepor och polerrosor som endast syns i solljus. Vilket medel från Menzerna rekommenderar ni mig att använda? Många verkar ge rekommendationen att först köra Intensive Polish och sen Final Finish men jag vill helst gå över bilen endast ETT varv. Vilket medel är smartast att använda då? Tror ni det räcker med Final Finish? Tar det bort enklare tvättrepor och polerrosor? Eller är det smartare att köra Intensive Polish? Ger det tillräckligt fin glans eller kan det vara för grovt? Sen finns det ju Super Finish och Power Finish oxå.... Suck! Förstår att det är svårt när man inte sett lacken men går kanske att ge en rekommendation ändå. Tack!



Svar på inlägget: Vilket polermedel, Menzerna IP eller FF?



Grejen är ju att du säkert har biltema maskinen? eller jula, den är ju inte den ultimata, duger till att få upp glansen bara tycker jag, så undrar om du inte ska ha det grovaste medlet till den maskinen? för den avverkar ju inte mycket direkt.. fast nu hade du väl bara enkla tvättrepor, kanske duger då med ett mildare medel.. men tåls att tänka på


PF & SF. Sen är du hemma!


Säger bara Meguiars


3m om du ska få bäst finish!


Instämmer!


Vilka av 3Ms produkter skulle du rekommendera i mitt fall då?


om man inte har en speciellt repig bil funkar den gula korken jätte bra, o sen efterpolera med mörkblå, Gul art nr: 80349 Mörkblå art nr: 50383 Om du har en rätt repig bil så får du 3 stegs polera med svart kork, gul kork o sen mörkblå. Men somsagt, din bil är ju rätt fräsh, så kör gul, och sen mörkblå för o få bort polerrosor. Samt sedan vaxa med en ocilicerande maskin, sån med 2 huvuden som roterar.


Mirrorglaze 205 (Meguiars) Helt underbart!


Precis det jag tänkte skriva, finns även en version av svarta korken just anpassad till svarta/mörka bilar. Men den funkar olika bra beroende på slitaget på lacken samt vad det är för bil etc.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka