3M Perfect-it III Finishing Glaze (09377)

http://www.nonpaintstore.nl/images/prod . l_9377.jpg Farsan köpte detta medel som vax till sin bil. Jag har försökt läsa om det men tycker det är svårt att hitta bra information. Är det ett vax, en polish eller vad? Är det någon som har nån erfarenhet av detta medel som kan berätta vad användningsområdet är? Har tänkt att polera och vaxa min bil nu inför vintern och undrar om jag ska använda mig av detta och i såna fall till vad, polish eller vax? Tacksam för svar!



Svar på inlägget: 3M Perfect-it III Finishing Glaze (09377)



"A glaze is not a polish or wax. It is strictly a shine-enhancing agent that will produce a dramatic wet look on your paint. On the concours series, a glaze is essential to achieve a winning deep gloss. Most glazes have no protective qualities so always follow with a wax or sealant." Hittade denna texten i ett annat sammanhang och stämmer det även in på 3M's produkt så är det alltså nåt mellanting mellan polish och vax? Känns i såna fall lite overkill för min del att köra ett mellanlager mellan polish och vax..


Googla på 3M 09377 så hittar du en del. Förefaller som det används vid t.ex. utställning. 3M visar att det ska användas efter en hel polering (då syftar de säkert på en extra högglans när kunden hämtar bilen). 3M listar inte produkten på sin hemsida (den kanske utgått?), men det finns en sida för "Perfect-it-systemet":http://3mcollision.com/products/feature . ?limit=all



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka