Lackförseglad bil - underhålla med vax?

Har försökt finna svar med utan framgång, finns det någon nackdel med att vaxa en bil som är lackförseglad? Jag förstår att man inte ska använda sig av ett vax med polermedel i sådana fall, men annars är det fritt fram - eller? Tyvärr har jag ingen tillgång till eget varm/uppvärmbart garage utan får åka ner till tvätthallen när det skall göras på vintern. Av den anledningen går enbart vaxning bort, men tänkte att när man då väl är där kanske man kunde göra något för att ta hand om bilen lite lite extra mer än tvätt, eller har ni något annat tipps? Tänkte främst på något vax som inte behöver maskin, utan som går att gnida på för hand (eller spraya som Autoglym Aqua Wax?). Är det bara att kasta pengarna i sjön om man har en redig lackbehandling eller är det ingen dum idé...?



Svar på inlägget: Lackförseglad bil - underhålla med vax?



Finns ingen anledning att vaxbehandla under dom omständigheterna som du beskriver, beroende på vem och vad bilen är behandlad med så är ju risken att du gör mer skada än nytta. Mvh Hamilton



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka