Metalspån på bilen.

Tvätta bilen häromdagen och såg massa metalspån över hela bilen.



Svar på inlägget: Metalspån på bilen.



Man fick bort metal flisorna men de lämnade efter en svag gulfläck. Fläckarna är som ett nålhuvud stora och mindre. Man ser dem inte från långt håll men kommer du väldigt nära bilen och vet vad du ska titta efter så ser du det. Det är i stort sett över hela övre delen av bilen som tex tak, huven a stolpe och övre delarna av dörrarna. Jag har varit förbi en bilvårds firma för att se ifall det gick att polera bort men tyvärr gick det inte. Det har bränt in i färgen sa dem. Jag är jävligt pedant med bilen, och när jag såg detta dog en del av mig. Nu undrar jag vad ska jag göra. Jag har en Audi Helförsäkring och undrar, tror ni dom kommer att fixa det? Jag menar tror ni dom lackar om hela bilen pga. denna kosmetiska skadan? Har ingen aning vad som hänt. Jag har inte gjort nåt speciellt. Handtvättat bilen 2-3 gånger sen jag köpte den. Jag är ganska säker på att detta inte fanns när jag köpte bilen.


Testa att våtslipa lite lätt med väldigt fint papper..


De testade med 3m polish och väldigt lätt slip papper... Tror du ändå det värt att testa med våtslip? ps. Xda-dev?


Hm nja då vet jag inte om dom redan provat detta, har inga fler tips isåfall xda-dev? ;o


Är du inte på xda-developers?


Har ingen aning vad de är ens.


Ok, sorry Det är en kille där med exakt samma nick nämligen. Men när du menar våtslip är det en speciell maskin eller klassas att slipa med sandpapper och polish medel som våtslip?


Jaså inte jag iaf, hehe. våtslip är vanligt sandpapper som man blöter när man slipar och man måste polera efter det, men de förstår du nog :p


Bilder?





Ska fixa en bild imorn i dagsljus.


Har försökt fota men det blir inga bra bilder då den vita färgen och solljuset dödar kameran. Men vad tror ni om försäkringsbolaget kommer att säga?


borde väll vara rost lr dyligt? isf. skulle jag testa med syra! de blir någon kemisk reaktion åsså försvinner rosten, bör dock ta de lite lungt eftersom de är rätt starkt


Vanligt är att "lopporna" som blir vid arbets med vinkelslip bränner sönder lacken. Står man t.ex och kapar så det sprutar på en glasruta så brukar det kunna bli smältmärken i rutan som inte går bort. Förmodligen har spånen bränt sönder lacken. Tråkigt men gissar att så är fallet.


Det var det som rekondkillen sa, att det har bränt in i lacken. Men frågan är vad försäkringsbolaget säger. Kan man få det fixat? Eller kommer dom tycka att det är en skit grej? Vi har ju som sagt testat med polish, slip, polish och det hjälpte inte nåt.


talat med spånhuvudet som slipat vad han säger om det här? Eller är det lönt? Hoppas de löser sig..


Har pratat med honom igår och vi fick numret till hans chef, men vi reser igen på lördag så det är lönlöst. Måste se vad min försäkring säger när jag kommer hem.


Hur ser rutorna ut då, dom måste väl också vara förstörda nu ?


iron-x ftw : http://www.autogeekonline.net/forum/pro . ron-x.html


saken med vinkelslip är att du ser "flingorna" som glöder en liten stund, sen svalnar dom och du ser dom inte längre, men dom är fortfarande ett par hundra grader varma (om nu kapat, slipat i metall) och det bara å räkna ut resten om det hanmnar på lacken..



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka