Råka tvätta bilen med Diesel

Tack för hjälpen provade lite på huven med något medel jag hade på hyllan och det vart bättre får försöka polera resten en dag när det är ljust ute.



Svar på inlägget: Råka tvätta bilen med Diesel



Gör det! Borde fungera


Diesel är inte mkt värre att tvätta bilen med än tex prickbort. Tvätta igen och polera bilen du, det som kan va trist är kanske att plastdetaljer har torkat och behöver behandlas lite extra. Är ju många som använder diesel som asfaltslösare av nån konstig anledning. MVH/


Jasså det kanske är bra till att lösa asfalt kan vara värt att prova på fälgarna då de ser något fördärvliga ut.


Tvätta bilen med petroleumavfettning och sen vanlig hederlig bilschampo. Åk till en bilvårdsfirma som det är lite kvalitét på så hjälper dom dig. Lika löser lika fick man lära sig i skolan, därför ska du köra petroleum på den nu.


Håller med föregående om petroliumavfettning! Glöm inte att torka bilen väl efter hela tvätten sen! Särskilt gummilister som lätt blir matta av kallavfettning. Smörj dem med någon utvändig vinylglans om du inte skall lackera billen inom kort. (innehåller i regel silicon). Men gör det sist av allt, annars har du siliconpartiklar i ytan du ska polera. Har du våtslipat bilen så måste polermedel jämna ut den mattheten. Beroende på vad du kört, så kanske du ska gå på med ett grovt polermedel först, men då behövs ett finare sedan för bästa finish. Kom ihåg att bilen är "naken" sen och behöver ett skydd efteråt! Vax eller lackförsegling!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka