Tips på bra poleringsmaskin för hobbybruk sökes

Jag ska skaffa mig en poleringsmaskin i runt 1500 kr klassen som jag ska för hobbybruk. Jag vet inte riktigt vilket som är de bättre eller sämre valet, men jag tycker att en poleringsmaskin med dubbla trissor känns som ett bättre val framför en maskin med enkel trissa.



Svar på inlägget: Tips på bra poleringsmaskin för hobbybruk sökes



1500 är nog en pris grupp mellan budget och lite bättre. här är en bra för 2000kr http://shop.bollnasbilvard.se/aeg-poler . c-182.aspx


Han ville ha en med dubbeltrissor.. och ja det är bättre för en "Nybörjare".. http://biltema.se/sv/Verktyg/Elverktyg/ . 2-x-95-mm/ denna med andra trissor är riktigt fint!


Biltemas fungerar bra! Likadan som Martinn länkade. Pengarna som blir över lägger du på riktiga trissor och schysst medel


Klart som fan det är skillnad på dessa och en riktig flexmaskin men och andra sidan så ville han inte ha nån enkeltrissemaskin. då är denna fullt duglig som dubbelhuvuds!


Jag lånar tråden lite. Jag tänkte polera min bil (mörk metallic grön) och undrar om det "duger" med Biltemas dubbelmaskin som länkades här över, och om man då kan köra Biltemas trissor? Någon som har några tips på bra medel till det? Har lite smårepor (inga djupa), mest tvättrepor. Och som sagt en mörk metallic grön bil.


dock är ju nakdelen med biltema / rusta dom biligare maskinerna att dom låter som en stenkross . om man gämför med den cyclo allså... sammt tycker jag att cycklon är ju betydligt starkare allså ..


En liten fråga.. om man kör med dubbeltrissa och rubbing eller polering.. hur hårt skall man trycka och hur snabbt ska man röra den?


Jag har en maskin liknande biltemas dubbeltrissiga maskin. Fungerar ju bra men låter som någon tidigare sa som en stenkross samt vibrerar som fasen. Körde Turtlevax's lackrens på golfen förra veckan, fungerar utmärkt. Däremot vaxade jag för hand efteråt för jag vart så less på ljudet/vibrationerna. Lite före och efter; Vilket tryck och hastighet man ska ha är väl svårt att beskriva, är mer en vanesak vad man tycker känns/funkar bäst. Mvh Tommy


Svårt att säga, beror på vilka trissor du anväder osv... men i regel så ska du låta maskinen göra jobbet och endast använda lätt handtryck. pressa alltså inte. Kolla lite filmer på youtube så får du nog en bättre uppfattning. Kan själv rekommendera cotech från claesohlson, många upplever den som lite bättre kvalitet än biltemas liknande.





Har biltemas dubbeltrissiga och är mycket nöjd med den. Har polerat ganska mycket med den. Biltema trissorna fungerar bra men går isär från "kardborren" så jag brukar limma ihop med limpistol så släpper det inget mer.


Verkar som att det är poleringsmaskin i runt 400 kr klassen eller runt 4000 kr klassen som finns att välja på. Jag har kollat runt lite och tycker det är lite konstigt att det inte maskiner med dubbla trissor i runt 1500 kr klassen. Har inte hittat nån iaf.


Okej, tack så mkt för tipsen


Tänkte bara tipsa lite. Jag köpte en biltema dubbeltrissa och eftersom jag var helt grön kanske det var ett bra alternativ. Nu när jag polerat ett flertal bilar har jag köpt en enkel trissa ø180mm. Det går dubbelt så fort med den mot biltemas. Den har högre varvtal, starkare och ø180. Så börja med en dubbeltrissa och lära sig men sen finns det inget som slår enkeltrissa för rimliga pengar!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka