Ny lackerat Bakrutespoiler och klanta mig! Polera?

Tjena! skaffa mig en bakrutespoiler på min e36. Den var omålad " abs Plast". Så skulle testa att lackera den själv, köpte en burk Svart met från biltema och testa, Spraya jätte tunna sikt 4-5min intervaller, sen sista lagret så börja burkan spotta. Lät det torka och såg inget vidare Pga all "spot"... Annars helt okej! Sen slippade jag ner allt igen och börja på nytt, köpte en burk till och det blev otroligt bra! efter torkningen så tänkte jag limma fast den men då sammarbeta inte vädret längre. Så ställde jag den mot bordet, sen Pang gled den ner och repa mitt på spoilern 5 cm repa. Känner knappt med nageln "Jätte lite".. Så till frågan; Behöver jag slippa ner IGEN allt och lackera eller går det att polera sånt?



Svar på inlägget: Ny lackerat Bakrutespoiler och klanta mig! Polera?



Har du sprayat med burk så är det nog jävligt svårt å polera bort en repa. Färgen är ofta väldigt mjuk å tunn å klarar direkt inte någon värme Sen är det ju så att polerar du å det inte blir bra. kan det bli lite jobbigt å lackera om då det lätt blir silicon fläckar om man inte tvättar noggrant


du får köpa Scratch remover eller hur det stavas och prova de fungerar mycket bra, har toge bort flera repor på min bil med de=)


Har dubbel rotterande maskin och meguairs producter, Dom blir väll inte varma? ahhhhh ser inte fram imot och slippa och köpa en burk till och spraya, 3 gången gilt då


Alltså du får ju prova om du vill det har själv gjort samma grej hehe Det blev lack efter jag hade provat polera


Fan också ........................................ lust och köpa en dekal och lägga på hehe....


ja fick damp efter det så fick lära mig å lackera med spruta haha ja dekal går ju alltid om man gillar sånt!


Jo problemet är ju att jag har aldrig gjort det.. haha.


Doktorn rekommenderar en plåster klibba till detta onda sår ^^


Haha.... Ska testa polera, annars får jag måla igen, Fy FN ser inte framimot det!





Ska definitivt gå att polera bort repan om den inte är så grov! Undvik att polera med för högt tryck och känn efter då och då så den inte blir för varm bara! Blir den det så tar du en kopp kaffe innan du ger dig på den igen.. Polerade en heeelt färsk lack en gång å då kylde jag med vatten.. Funkar!


Du ska ju först på med primer sen lack... De där med att den spotta är för att du inte har skakat tillräckligt mycket!


lägg sprayburken i varmt vatten också


Njae, skada den hela tiden, tyvärr så trodde man att det fanns färg kvar. men det var så pass lite så han börja " Spotta".


Okej! ska testa. Ska man köra meguairs compound eller polish?


Det har jag inte tänkt på! Bra tips! tack!


Har du lagt på klarlack då? Du kan ju alltid våtslipa hela vingen och repan, och sen lägga några laget klarlack:)


Nope ingen klarlack. Bör man göra det? Har köpt mig en burk till.. funderar vilket jag skall göra. Polermaskin är i garaget, en bit att åka


Ja de skulle jag gjort, det skyddar ju mer. Får man en repa i klarlacken är det ju lättare att polera bort. Det är lätt att färgen blir lite dassig efter ett tag man inte har klarlack. Osså ser det mycket bättre ut också:)


man kan ju köpa den dära populära pennan? eller så gör du som dom andra har sagt, lacka om, eller polera:D och klarlack det är nästan ett måste tycker jag:)



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka