Sonax Hårdvax makalöst!???

Jag hade en tjärfläck på bilen, den satt djupt i den matta lacken. Jag provade först avfettning, nope. T-röd nope. Tensider nope. Gav upp och började vaxa bilen ändå. Kom till slut till fläcken med vaxtrasan och HEPP, fläcken lyftes med ett hand-tag med sonax hårdvax. Sonax hårdvax lyfter tjära och olja som INGET annat. Inte ens aceton kan lyfta en fläck på samma sätt. Gnodde runt i motorummet och alla jobbiga fläckar gav upp på en gång med lätthet. Någon som kan förklara detta!? Vad är det i Sonax Hårdvax som åstakommer denna mycket märkliga effekt!? Jag har en liten teori att det har att göra med den molekylära strukturen på hårdvaxet, att molekylerna är så små att de lyfter smutsen som andra större molekyler (typ avffefttning) inte kan göra. ...och nej, det här är ingen reklam för Sonax, bara en hyllning till hur sjukt bra det är på at tlyfta smuts...och en undran VARFÖR!?? Fler som noterat detta??



Svar på inlägget: Sonax Hårdvax makalöst!???



Har med s.k lösningsmedel att göra.. Det finns många vaxer som löser asfaltsrester men att bearbeta en asfaltsfläck med vax för hand eller med maskin riskerar att resultera i tråkiga repor. Bäst sätt är att lösa upp den utan att börja gnugga runt den på lacken om du förstår hur jag menar? Clay hade garanterat tagit bort fläcken och även en bättre avfettning.. Sen e Sonax flytande hårdvax dock inte speciellt imponerande om vi pratar hållbarhet..


Är det inte lite så ------ du får vad du betalar för, Sonax är ju relativt billigt och ger ett bra resultat sen att varigheten inte är som de dyra produkterna de får man kanske leva med och göra om och om igen. Jag brukar ta Sonax på bilen efter några tvättar och så håller man glansen länge, men de är klart med dyrare medel slipper man ju hålla på och gnida förjämnan.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka