Hvilken olje (IGJEN)

På tide å bytte motor olje på Scirocco'n. Hva anbefaler dere å bruke på en 1983 Scirocco med 1.6L 110hk motor og K-Jet? Syntetisk? Halv syntetisk? Organisk? Hvilken viskositet? Anbefalt merke? Vil ha det beste til go bilen. Men har hørt at man kanskje bør være litt forsiktig med syntetisk på en gammel motor.



Svar på emnet: Hvilken olje (IGJEN)



Denne tråden forteller en del om oljetyper, viskositet osv...


Eeh....... Fortsetter med 10-40 fra statoil jeg tror jeg.......


Det kan du bare gjør


Det går nok bra Ellers har eg masse positivt å seie om Esso Ultron


Opprinnelig postet av Fred Dworacek Eeh....... Fortsetter med 10-40 fra statoil jeg tror jeg....... Snakk om mineralolja? Uansett motortype så ville jeg gått for fullsyntetisk!


Opprinnelig postet av Kristian L. Johnsen Snakk om mineralolja? Uansett motortype så ville jeg gått for fullsyntetisk! Også på gamle motorer med mye "slark"?


Av alt i verden: IKKE BRUK STATOIL OLJE!!!!! Den har fått elendig resultat i alle tester.......... Bare gamle Forder som fortjener sånn olje.......... :-)


Så da er jeg tilbake ved utgangs spørsmålet, hvilken olje bør jeg bruke på min gamle Scirocco?


Eg ville brukt valvoline sin helsyntetiske, eller castrol sin. Disse er gode oljer for å ungå "luft" på ventilløfterene, som lager tikkingen som er velkjent..........






Opprinnelig postet av Fred Dworacek Også på gamle motorer med mye "slark"? Du får oljer med forskjellige tykkelser, men 10-40w er vel helt greit. Du får også oljer for "gamle" biler/motorer


Jeg bruker Castrol GTX 5-40w på min, etter jeg bytta så har tikkinga slutta helt. Hender jeg hører det i et par sekunder når jeg starter med kald motor. Ellers kjempefornøyd. Edit. Dette er helsyntetisk olje.


Opprinnelig postet av Morten Gjeitsund Jeg bruker Castrol GTX 5-40w på min, etter jeg bytta så har tikkinga slutta helt. Hender jeg hører det i et par sekunder når jeg starter med kald motor. Ellers kjempefornøyd. Edit. Dette er helsyntetisk olje. Jeg skal putte på denne når det er dags for oljeskift, regner det blir i jula


valvoline 100 000 km + 0-40 (olje fullsyntetisk)


Opprinnelig postet av Morten Gjeitsund Jeg bruker Castrol GTX 5-40w på min, etter jeg bytta så har tikkinga slutta helt. Hender jeg hører det i et par sekunder når jeg starter med kald motor. Ellers kjempefornøyd. Edit. Dette er helsyntetisk olje. Endelig et konkret tips. Takker! Er dette hylle vare på en eller annen bensin stasjon eller er dette av så edel vare at den bare finne på vinmonopol lignende steder?




Tips og triks hvordan du fikser Audi selv

Før du begynner å lage mat, servere, fikse bilen, er det viktig at du har de riktige verktøyene og plass. Kan også være en fordel for deg er to. Vanligvis er det godt å konsultere noen andre. Er du usikker på hva du skal gjøre, ta kontakt med en bilverksted!

« Tilbake