Vasking av brembo skiver?

Handla meg ventilerte brembo skiver til Scirocco'n i går. Mener å ha hørt no om at bremse skiver skal vaskes før de monteres/taes i bruk. Vaskes med hva? Eller er ikke dette nødvendig?



Svar på emnet: Vasking av brembo skiver?



Jeg dro over mine med whitesprit for å få av fettet de har på. Ved produksjon har de på noe fett, for at skivene skal se pene ut til du får de. Det bør vaskes av.


Vet ikke hvordan det er med disse. Men originale VAG skiver som kommer innpakka i forseglet plast er ikke innsatt med noe, og trenger ikke vaskes. Vel, det merker du jo fort.


Jeg brukte bremserens (på sprayboks fra torshov) på mine EBC skiver, var masse guffe som rant av de. Men som sagt tidligere er det forskjellig fra produsent til produsent.


Her brukes rødsprit..


Opprinnelig postet av Fred Dworacek Handla meg ventilerte brembo skiver til Scirocco'n i går. Mener å ha hørt no om at bremse skiver skal vaskes før de monteres/taes i bruk. Vaskes med hva? Eller er ikke dette nødvendig? Bruk alt annet en White Sprit da det er fett i denne. Bremse rens eller rødsprit er tingen.


Opprinnelig postet av Knut Arne Oppigård Jeg dro over mine med whitesprit for å få av fettet de har på. Ved produksjon har de på noe fett, for at skivene skal se pene ut til du får de. Det bør vaskes av. Whitesprit er ikke så lurt nei, for det inneholder mye fett. Rødsprit er tingen.


Skivene er satt inn med et rustbeskyttelseslag fra fabrikken, så de ikke skal ruste før de blir solgt og montert. Dette er helt normalt, og slik rustbeskyttelse er voks som du absolutt ikke vil ha på dine nye bremseklosser.


Ok, takker for svar! Kjøper vel bremse rens i dag tenker jeg hvis det ikke er svin dyrt da, dablir det rødsprit i stedet.


En liter med røsprit koster ca 70,- Greit å vite dette her, siden jeg også snart får meg nye bremser






Opprinnelig postet av Thomas H Stranden Whitesprit er ikke så lurt nei, for det inneholder mye fett. Rødsprit er tingen. Har funket fint sålangt..


Opprinnelig postet av Per Lindgren Skivene er satt inn med et rustbeskyttelseslag fra fabrikken, så de ikke skal ruste før de blir solgt og montert. Dette er helt normalt, og slik rustbeskyttelse er voks som du absolutt ikke vil ha på dine nye bremseklosser. ØY!!! Jeg vaska ikke noe av når jeg satte på nyskivene mine... ? Kan dette være grunnen til at jeg plutselig har blokkeringsfrie bremser? Får ikke låst hjulene lengre... men det bremser jævli bra da


dra over skivene med smergel papir først,vask med bremserens eller lignende.


Men er det noe vits 3 mnd etter at jeg moterte de?


Kjøpte en sprayboks bremse rens til 69,-. Fungerte overraskende vra. Steike og de bremsene tar...... Takk for tipset!




Tips og triks hvordan du fikser Audi selv

Før du begynner å lage mat, servere, fikse bilen, er det viktig at du har de riktige verktøyene og plass. Kan også være en fordel for deg er to. Vanligvis er det godt å konsultere noen andre. Er du usikker på hva du skal gjøre, ta kontakt med en bilverksted!

« Tilbake