Köpråd: Volvo eller Saab?

Hallå Hallå, de är så här att jag funderar på å köpa ny bil å då står de mellan Volvo v50 2,0D eller Saab 9-3 1,9TiD. Ni som har någon av dessa bilar får väldigt gärna höra av sig med positiva/negativa saker om bilarna. Vilken skulle ni köpa om ni fick välja? Snälla hjälp mig är jätte kluven i denna fråga! Mvh Mattias



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo eller Saab?



Enda anledningen till att köpa en saab är om du kan få den jävligt billigt i förhållande till Volvo. Andrahandsmarknaden för Saab är i princip obefintlig, du kommer få 0 och ingenting för bilen när du väl vill sälja den. Reservdelar är även det ett osäkert kort i framtiden. En Volvo V50 2.0D kommer du kunna sälja direkt om du vill bli av med den. Sen vilken bil som egentligen är bäst låter jag vara osagt, men att köpa en nyare saab luktar dålig affär lång väg, särskilt eftersom den bilmodellen du valt aldrig kommer få någon högre status i saabkretsar som väl är de som skulle kunna tänka sig betala mer för en saab i framtiden.


Saab Automobile Parts AB försattes inte i konkurs i samband med Saab Automobiles konkurs. Bolaget har fortsatt att serva Saabs globala nätverk av återförsäljare och verkstäder med reservdelar, tillbehör och tekniksupport. Reservdelarna kommer inte vara problemet i framtiden för Saab skulle jag gissa på.


Såvida inte du köper en -10 Saab så ska de ej vara några som helst problem med reservdelar. Jag är inne på att köpa en -02a själv Beroende på hur mtk du ska lägga ner så skulle jag välja Saaben, för just V50 är väldig tråkigt på alla sätt. Det är liksom ingen riktig Volvo. Ingen som helst körglädje eller åkkomfort! Saaben däremot är lite annat o som du dessutom kan få till mkt bättre pris


skulle valt saab, tycker dom är snyggare och är trevligare att köra!


Snart kommer ju denna tråd låsas eftersom det är Volvo vs Saab. Men, Volvo V50 2.0D är jäkligt pigga faktiskt, blev riktigt förvånad när jag körde en sån för ett tag sen, rätt skön att köra också Kan inte uttala mig om 9-3 1.9TiD, men tycker att Saabarna har mycket bättre komfort överlag och har mer körglädje än Volvosarna.


Ämnet reservdelar till SAAB har diskuterats flera gånger på det här forumet och jag tror inte utfallet blir varken att det inte finns några delar eller att "alla delar kommer alltid finnas", inget av dem är rimliga. En biltillverkare har en skyldighet att hålla sina produkter med delar ett bra tag, i och med en konkurs upphör den skyldigheten. Att tillverka delar är inte hur enkelt som helst, man behöver verktyg till produktionen som kostar stora summor i inköp och endast håller till X antal delar, populära delar som går åt tjänar in den kostnaden medan andra delar blir en förlustaffär att tillverka. I och med att ingen längre har någon skyldighet att hålla SAAB´s modeller med delar, är risken stor att många delar som inte går åt upphör att produceras inom en snar framtid eftersom företag drivs av ett vinstintresse; Kanske just den delen man desperat behöver för att få sin bil rullandes? Klart det går att lösa på andra vis, men det är just det som många varnar för: Det kanske blir så att SAAB i framtiden är en entusiastbil man får lägga ner lite energi på och inte en "vanlig och vettig Svensson-bil" där alla delar och all kunskap (T.ex om elektroniken strular och behöver bytas ut? Många styrenheter behöver idag "giftas") inte bara är att hitta runt hörnet? I det här fallet hade jag nog övervägt en SAAB oavsett, än bör det inte vara några större problem och 9-3 är en mer ombonad modell än Ford... jag menar Volvo V50!


Aldrig kört en V50, dock en del olika Saabar iom jobbet, och en senare Saab 9-3 1,9 TTID dubbelturbodiesel med 180 hk som mest kan jag varmt rekommendera. Väldigt fin med automaten och den ska vad jag har hört inte vara någon jättetörstig maskin heller.


Köp du en Saab. Du får ju en diesel för kaffepengar. V50 kostar ju fläsk. Skitbil dessutom.


V50 är en förklädd Focus med Volvo elektronik = Problem.






Precis. ABS-enheten är ju ett kul problem. Dyrt.


Vill börja med att det värsta jag vet är Volvo, för mig är det ett skälls ord. MEN, jag skulle nog hellre rekomendera volvon. Har haft två saabar som bruks bilar dom senaste åren. En 9-3 '07 som sedan byttes till en 9-3 '08. '08an har vi haft som familje bil i snart två år, den har rullat strax över 12k mil. Men vilken jäkla skit bil rent ut sagt. Har nog aldrig fått byta så mycket delar som på saaben, både elektronik och mekaniska delar.


jag gillar personligen volvo men v50 är ingen höjdare såvitt jag vet, men det jag vet har jag bara hört, skulle nog hellre tagit saaben då, men varför inte en v70? de är mycke bättre


Skulle aldrig köpa en V50. Känns trånga och jävliga och elektroniken är ju ren dynga. Och du ska inte oroa dig för reservdelar till Saab heller, det kommer att finnas längre än du har Saaben i din ägo. Saab är mycket bil för pengarna, och de senare modellerna ser ju faktiskt fina ut!


Provkör bilarna. Vem faller dig i smaken mest ? Saaben får du oftast billigt, Volvon dyrt. Helt upp till dig. Bilarna har sina fördelar samt nackdelar.


Tackar för alla dessa svar men kan ni inte bestämma er? Personligen så tycker jag saaben är snyggast men vet inte nått hur de funkar maskinellt och vi har en v50 hemma på gårn men de är en 2,4 och den är väldigt tråkig plus att de har inte hänt någon med den sen den kom. bara nya framlampor å baklampor. och anledningen till att jag inte köper v70 är för att jag behöver inte en så stor bil. det blir bara dyrare att äga å drar lite mer i soppa.


ja måste säga att jämföra 9-3 med en v50 är som att jämföra pest och kolera.. jag hoppas att du vidgar dina vyer, kanske satsar på en bmw eller merca med lite mer mil på mätarn om det nu är inköpspriset som är det viktiga.


Saaben. Lågt inköpspris och en bil med egen stil som bara Saab har. V50 känns bara som en vanlig bil och är dessutom dyrare. Ser väl inte V50 som någon dålig bil men den känns så död och själlös, framförallt invändigt.


Jag tycker att dem flesta i tråden redan bestämt sig och helt klart överväger Saaben framför Volvon.


då är det klart, köp saaben saab lär hålla om du inte hade tänkt misshandla den och vill du ha en rolig så har dem väldigt bra turbo i sina bilar



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka