Köpråd: Opel Astra Coupe 2,2

Vad har ni att säga om denna bil? Är nämligen intresserad av denna bil. Hur bra är körglädjen, driftsäkerheten och ljudnivån när man kör med bilen? Vad bör man titta noggrant på?



Svar på inlägget: Köpråd: Opel Astra Coupe 2,2



Ingen som kan skriva nåt alls om denna bil?


Jag körde den snarlika Astra Coupe 2,0 T -03 i tre år och var mycket nöjd med den. Bra känsla i styrning och chassie. Och helt ok utrymmen med undantag för något trångt baksäte. Men så ska det vara i en coupe. En sådan köper man inte för att sitta i baksätet... Stor och bra baggage med. Det får plats en baslåda utan att man blir av med hela utrymmet. Jag beställde den med det mesta som gick att få från fabriken och körde den helt standard från att den var ny och i ca 7000 mil. Det var i slutet av den kaross generationen av Astra så dom var ganska utprovade och fria från småfel. Bilen, speciellt Turbo versionen, har en motor som lätt tål mera än dom 200hk som bilen har orginal. Det är snarast framhjulsdriften som sätter gränsen för vad som är lämpligt. Vad det gäller eventuell rost och olje-läckage så beror det nog mycket på föregående ägare om det finns. Kör man den hårt och inte servar den så kommer det att finnas fel som på alla bilar. I grunden är det dock en enkel och robust design på det mesta som borde vara lätt att reparera. Det är mycket vanliga Opel komponenter så det finns gott om delar till ok priser.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka