Köpråd Bmw 530D -04

Har hittat en riktigt fin 530d -04 till ett ganska billigt pris på firma men den har rullat kring 23000 mil så är ändå lite spektiskt. Är milen något att oroa sig för ? Den har det mesta i utrustningsväg: M-paket, navi, regnsensor, skinn, elstolar, automat m.m Import i slutet av 2010 och har redan haft 5 ägare Jag hakar upp mig på milen och antal ägare på den korta tiden. För och nackdelar samt åsikter och övriga problem på denna modellen vill jag gärna ha. Tack på förhand.



Svar på inlägget: Köpråd Bmw 530D -04



Kolla carfax mm så den inte är en salvage bil från staterna som hamnat i ett balt land och blivit inreggad


Vad menas med Salvage bil ? Det har jag aldrig hört förut tror jag


Är det en E39 eller E60/E61? Har du en länk till annonsen som du vill dela med dig utav är inte det fel heller... Edit: Ett "Salvage title" är något som försäkringsbolag i USA utfärdar om en bil varit med om en olycka, en bil kan få ett salvage på grund av en parkeringsskada men det du skall undvika är de som pekar på en värre olycka exempelvis en bil som klassats som "Total loss".


Salvage - bärgning/skrott bil. 5 ägare på 1-2 år ekar illa! Det måste finnas en anledning till detta, krockad, mätarfiflad mm. Leta reda på nåt annat istället


Här är annonsen. http://www.blocket.se/ostergotland/BMW_ . 1.htm?sa=1 Aha nu hänger jag med. Har nog hört det tidigare ändå


Kan ju vara en firma som importera sen sålt till privatperson sen är den inbytt på firma sen såld till privatperson och nu firma igen. Om man har tur dvs.


Ok det är en BMW E61, och visst den äldre E39 var en utomordentlig bil på sin tid men jag tycker personligen att E6x var ett rejält steg framåt med en lyxkänsla och en komfort som föregångaren inte kan mäta sig med. Om du går in på www.autopower.se finns det en flik märk "Begagnatguide" i menyn, under denna finns en sektion för E6x-modellen där du kan sätta dig in i vad du behöver se upp med. En liten varning, guiden är omfattande och tar upp många saker vilket kan få det att framstå som om modellen krånglar stup i kvarten. Så är inte fallet utan det är snarare som så att E6x är avancerad och har därmed mer som kan krångla jämfört med en vanlig Toyota Corolla samtidigt som Autopower´s medlemmar är noggranna och nämner allt de kan komma på. Jag tror inte mätarställningen är det minsta att oroa sig över däremot hade jag i din situation försökt reda ut historiken, varför har den haft så många ägare till exempel? Edit: Carbonsvart är en relativt vanlig och väldigt snygg lack, du bör dock veta att den är inte särskilt lättskött utan blir snabbt skitig och repor samt liknande märken syns väldigt tydligt.


Jag har ju haft en E39 kombi förut och det är en kanon fin bil så tänkte ev prova nästa generation nu och se om den kan leverera. Jag har varit inne på autopower och läst en del om E60/E61 och dom tar ju upp alla möjliga små fel där, jag vill ju hellre veta om det är något särskilt man ska titta extra noga på som kan krångla mkt på dessa modeller. Ja ägar historiken måste verkligen redas ut och jag tror dom skrivit fel ang lacken i annonsen. När jag kollade upp regg nr så står det Mblå och det borde ju stämma eftersom de står på vägverkets hemsida. Men du tror bara att ägarhistoriken kan vara "problem" annars är det inget speciellt man ska kolla efter eller ? Förutom dom vanliga sakerna såklart


Ring dit och fråga vettja!






Jag har redan pratat med dom!


Fint, verkar lustigt med så många ägare på 1 till 2 år, skulle helt klart luska lite i det där eller helt enkelt kolla efter en annan bil


Jo det är ganska skumt men o andra sidan är det ett väldigt bra pris. Den har varit ute för 135 förut


Bra pris är det, men kanske inte är värt det heller. Du kanske köper den och sen börjar krångla efter 2veckor? Iofs får du väl kanske garanti men ja tråkigt är det ju iallafall.


Firmor brukar ju ha garanti. Sen kan man alltid lägga till 1500-2000:- och ta in den på m-test så är man 100% säker.


Precis, tycker du ska köra på att köpa den. Riktigt fin bil för pengarna, och att den gått 24.000 mil, är ju inga problem den går nog 44,000 mil till ska du se!


Funderar ju på det. Ska ringa dom imorgon samt ta reda på ägar historiken. Sen får man se hur det blir.


Det tycker jag! Lycka till


Nja Autopower´s begagnatguide tror jag är komplett, eftersom jag har två stycken E61 inom familjen är det en modell jag läst om och hållit lite koll på av intresseskäl men jag kan inte komma på något utöver guiden. De mest typiska felen bör vara om nivåregleringen bak krånglar eller att det blir glapp i framvagnen. Fel på nivåregleringen beror på att slangen till kompressorns (Luftfjädring bak på alla E61) insug blir otät, en läcka i sig orsakar inga problem men risken finns att kompressorn suger in skit och grus på grund av sin placering i hjulhuset höger bak och riskerar att haverera. Att byta ut och/eller förstärka befintlig slang kostar inte många kronor, en ny kompressor kan dock kosta tusenlappar. Glapp i framvagnen är tyvärr vanligt på E6x, framför allt på diesel, och kan resultera i anmärkning vid besiktning. Dock inget som är dyrt att reparera, och den här typen av glapp verkar vara vanligt på de flesta bilar idag och en teori är att det hänger ihop med Sverige´s undermåttliga vägar. E6x är dock lite extra känslig för detta, så kör hårt och försök framkalla vibrationer från framvagnen vid provkörning så har du om inget annat något att pruta på. Angående lacken så tror jag inte dom har skrivit fel, BMW´s carbonsvart har ungefär samma nyans som ett gammalt karbonpapper man använder för kopiering. Är det lite mörkt ser den svart ut, men i ljus så har den en tydlig blå ton i lacken och kan helt klart uppfattas som mörkblå i vissa lägen.


Detta låter kanon bra måste jag säga, verkar vara vanliga fel som dom flesta andra bilar har och inte några större konstigheter. Jag fick själv anmärkningar på min vid senaste besikningen så det är ju ett vanligt fel. Ska anteckna det du skrivit ner och ringa till firman imorgon. Har du bensin eller diesel på dina E61 ?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka