Saab 9-3 -03 byta ut original stereo

Hej! Nu är det så att jag har tänkt att byta ut min saab 9-3 ss -03 original stereo. Fick köpråd av en kompis på baslåda, stereo osv.. Stereon blir denna då: http://www.brl.se/sv/artiklar/ljud-och- . -111r.html vi var lite osäkra på en sak och det är om stereon skulle passa in..Saab är inte hans starka sida när det gäller bilar: Någon kunnig som vet och kanske till och med har själv byt ut stereon på sin 9-3a om just denna stereo skulle passa in osv..? Tacksam för svar!Svar på inlägget: Saab 9-3 -03 byta ut original stereoVilket paket har du? har du AS3 vill jag minnas att det är ett helvete att byta.... Inget jag rekommenderar ngn som inte vet vad de håller på med


jag vet inte riktigt vad jag har, kan det stå någonstans?


Jag har bytt i min 9-3 2005


Han har AS1, men vad är det för svårt med att byta stereo om man har AS3? Är ju bara att låta AS3 grejerna förutom högtalarna att vara kvar å antingen dra nya kablar eller använda sig av bef kablage.


De tidiga är de ett helvete o byta på JA. Dels finns det ingen monteringsram som passar rakt av utan de får man bygga om en del själv. Samt att det behövs nått kit för att bygla om fiberoptiken till motorstyrningen som går igenom stereon. Tror de finns såna satser typ på ebay o köpa? Annars får man plocka delarna från nån skrotad 9-3 och bygga själv. När sportkombin kom (va de 04-05? ) så gjorde dom dock om de, + att det kom en monteringsram för att byta ut stereon rakt av.


Man behöver ingen loop av fiber optik. Men man blir av med ljud från blinker och backvarning. Det är allt. Ta inte bort ICM enheten, byt bara ut CD spelaren mot en bättre. Eller göm ICM bakom panelen, finns en tråd om det redan.


Det går att byta (som bengi skrev, CD-spelaren, ICMen låter du bli). Men det är lite jobb, du måste i med en ISO-kontakt för att kunna koppla in nya enheten.


Provade igår att loopa mina kablar utan adaptrar etc och det var busenkelt! Jag tog bara ur kablarna som suttit i orginal CD spelaren, tog ur fiberkablarna och använde mig av en (bläckpenna) för att loopa kablarna. Jag hittade en penna som hade lagom tjockt rör för att optiska kabarna skulle passa och sitta fast i röret. tejpade fast dem så var den biten klar. Sen drog jag en ny högtalarkabel från centerhögtalaren ner till org förstärkaren bakom ACC, kopplade in mig på de två understa stiften till höger. Eftersom strömkablarna jag använt tidigare till min Pioneer stereo nu sitter i original förstärkaren tog jag minus och remote från kabelhärvan med sockerbit, + från cigarett kontakten. Allt funkar prima! Har nu alla ljud och en fin Pioneer stereo, idag skall jag försöka mig på att få igång rattknapparna!! Nu är allt 99% bra, bara rattknapparna saknas, men eftersom jag har Pioneer är det nog inget större problem då Pioneer tillverkar adapter kablar till nästan alla bilar, inte till 2003-2006 men det är nog samma rattknapps kablage som till 2007 och framåt då rattknapparna är samma.


Ingen som har bilder på hur ni har gått till väga vid stereobyten!?


Bengi har skrivit en guide om detta http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=275844


Titta på den, du borde bli lite klokareKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka