"Köpråd" Golf GTI 1.8T eller Audi A4 1.8TQ ??

Hej! Som rubriken lyder, har ett litet dilemma gällande bilval.. Skulle vilja få fram fördelar och nackdelar med Audi 1.8TQ respektive Golf 4 1.8T (4motion?) står i val och kval i mellan dessa bilar! Så Audi eller Golf??



Svar på inlägget: "Köpråd" Golf GTI 1.8T eller Audi A4 1.8TQ ??



Samma skit ju Största skillnaden är om du vill ha Torsen eller Haldex I övrig använder ju bilarna nästan exakt samma delar


Golf 1.8T fanns väl inte med 4-Motion, så ska du ha fyrhjulsdrift och 1.8T är det ju Audin (eller en Seat) som gäller. Annars tycker jag Golfen är en trevligare bil, så om du klarar dig med framhjulsdrift röstar jag på VW:n.


Jo visst fanns den med 4-motion dock är det haldex på den skulle jag tro och inte torsen.. Sen med hållbarheten mellan bilarna, är det ungefär lika?


Med V6/V5, ja. Har aldrig sett en 1.8T med fyrhjulsdrift. Men jag kan ha fel. Annars är det ju som sagt samma bil, mer eller mindre. Samma saker som pajar.


som Sarge säger.. 4motion är v5/v6 r32 golf IV


+ TDI


och tdi


Jo ni hade nog rätt insåg jag nu hehe:P


så jag hade utan tvekan valt en golf IV v6 4-motion






det hade jag med vw for the people


Hade man dom pengarna så fanns det inget att tveka över haha:) nä men max 35k kan man nog lägga


då letar du rätt på en fräsch vr6 med bytt kamkedja den motorn har karaktär


..och 1,8 20V (125hk) (Dvs 1,8an utan turbo)


Nu kanske du har bestämt dig för en VW eller Audi, vilket är ett bra val. Men för 35000 får du en fin Saab 9-3 Aero med en avsevärt mycket längre utrustningslista och mer kräm i motorn. Bara en tanke.


Vill man ha 1,8T-motorn (180hk-versionen som i senare Golf IV GTI, Audi A4 1,8Ts & Skoda Octavia RS) och fyrhjulsdrift så finns Seat Leon att tillgå med någon form av Sport-modell. Edit: Eller Audi S3 givetvis med ännu mera "kräm"


hahahaha jaja ja har glömt en del


Gillar inte saab : (


Ok Men som sagt, Golf 4:an är en väldigt trevlig bil, så blir det en sådan tror jag att du blir väldigt nöjd!


Vi får hur det blir, Golfen har jag vart sugen på ett bra tag men fick provköra polarns audi och då blev jag lite tveksam



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka