Köpråd : Vågar man köpa en Saab -04 i dagsläget?

Hejsan, jag funderar på att bli saab ägare, mycket bil för lite pengar känns det som. Man får en Saab 93 2.0t som gått under 13000mil för 60000 i dagsläget! Vågar man slå till på det eller kommer man förlora på det i andrahand sen ? tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd : Vågar man köpa en Saab -04 i dagsläget?



Du kommer förmodligen att förlora på det.. Tkr inte du ska bli saab ägare men upp till dig så klart.. Man vet juh aldrig vad saab hittar på men enligt nuläget håller saab på att läggas ner tobbe så tkr du ska ha kvar din passat mycket snyggare än en saab


Vänta någon vecka tills de gått i konkurs så blir de nog lite billigare just då. Men tror inte att andrahand kommer sjunka som en sten.


Passaten är såld Men man tänker en välutrustad -04a med 12000mil på mätarn, billigare än 60000 blir de inte? delar mm kommer ju finnas kvar i åratal!


Ja det är klart men tycker ändå inte du ska köpa den eftersom Saab kommer att gå i konkurs.. om inte nån kines köper det. Men det är klart delar kommer finnas men vill verkstäder och sånt ta in dom eftersom inga nya delar kommer tillvärkas ? men vill du så tycker jag att du ska satsa på det.


Du verkar ju ha stenkoll på läget du! Det är en bil från 2004 han ska köpa, inte en från 2012. Personligen tycker jag du ska gå tillbaka till Sabuuruu, eller kanske en 9-2x där bara emblemet är Saaaab.


Köp.. den exploderar inte för att saab går i konkurs, och reservdelar kommer inte sluta tillverkas. Vad tror folk igentligen händer om saab går i kk ? exploderar allt som det står saab på ? eller vad händer ?. Så länge det finns bilar så kommer det finnas efterfrågan på delar, och så länge det finns efterfrågan så kommer det tillverkar reservdelar.


Precis likadant med gammla som nya bilar.. Om du kollar nyheterna så får du lite bättre information inga nya delar kommer göras sen så säger dom även att det inte finns hur mkt som hälst med delar till gammla heller.. Men man gör som man vill det är det jag menar.. Vill han köpa den så gör han det... Men jag håller med på din ide byt till en susubabaruru igen så man får lite krut under huven och samtidigt en snygg och jävligt go bil


Kolla nyheterna.. Dom säger att tillverkningen kommer stanna helt om det läggs ner. Både reservdelar och bilar


Senast redigerat av gamlingen (2011-10-24 14:29)






Enligt dom så säger dom sanningen men ajja skit samma alla har juh olika visioner satt bryr mig inte så mkt..


Näe men precis.. JAG skulle inte va rädd för at köpa iaf... vad SAAB säger om reservdelar är ju kanske inte vad andra tillverkare tycker. Finns ju trots alla en jäkla massa saabar som behöver reservdelar.


Delar kommer finnas, men priset lär väl stiga på dom och värdet på bilen lär ju sänkas mer för varje år som går antar jag ? Kanske finns nån annan bil ni rekomenderar för 60000, gärna nyare än 03 med låga mil


Tja... finns ju ett liknande exempel i brittiska Rover, försvann bilarna automatiskt när Rover gick i konken? Nej. Blev det omöjligt att få sin bil servad och reparerad efter att Rover gick omkull? Nej. Vad som hände var väl att bilarna sjönk i värde till en början för att sedan stabiliseras. Bara för att tillverkaren Saab går i konken så lär inte verkstäder eller kunnande försvinna då det finns pengar att tjäna på att serva och reparera bilar oavsett märke... Vad som däremot kan bli bekymmer för Saabägarna är att få tag i karossdelar till de nyare bilarna efter att man t.ex har kört på ett rådjur och behöver ny front, huv, skärm och lykta. Dock så torde inte det gälla för en -04 då dessa modeller är tagna ur produktion och ett lager av plåt således redan är uppbyggt. Vilket det inte är till de nyare modellerna i samma utsträckning...


Absolut, men jag skulle inte lägga så mycket mer pengar på en Saab i dagsläget. Kollar man på priserna på 9-5 så kostar en 99:a beroende på skick mellan 10-30k i besiktat skick (där den för 10k naturligtvis är riktigt risig). Vi kan därför anta att du i värsta fall får 10k för din 9-3:a om 5 år, eller i bästa fall 30k. En värdeminskning på 6-10k per år är inte särskilt mycket eller hur? Du kan få t ex en BMW 330 -00 för samma pengar, och den lär minska precis lika mycket i värde på 5 år. Den är ju 17 år gammal då, och då får man nog svårt att ta mer än 10-30k för den också...


såna här svar gillas, får se om jag vågar ta chansen då! tack för svaren!


Risken med att företaget går i konkurs är inte att reservdelar försvinner utan att ovanligare delar och tjänster försvinner. Kort sagt kommer det sannolikt aldrig bli problem med att få fram en ny styrled, men smäller du någon mindre elektronik som på andra märken kostar 1500:- att byta kanske denna delen inte finns till SAAB längre. Då gäller det att hoppas på att man hittar rätt del på en skrot, sedan skall den eventuellt "installeras" i bilen med; Jag vet inte hur petiga SAAB´s modeller är på den punkten? Nog kommer någon ta chansen att göra delar till SAAB, men man skall komma ihåg att SAAB med 4miljoner tillverkade bilar totalt inte är någon direkt guldmarknad jämfört med t.ex VAG som säljer drygt 3.5miljoner bilar per år. Kort sagt kommer SAAB-delar sannolikt inte vara det högst prioriterade. Och så var det just de ovanligare delarna som inte säljs så ofta jag nämnde ovan, en biltillverkare har nämligen som skyldighet att hålla sina produkter med delar. Denna skyldighet försvinner i och med SAAB´s konkurs, och ni har då svårt att övertyga mig om att någon tredje part är beredd på att tillverka och lagerhålla vissa ovanliga delar med förlust "bara för att"? Detsamma gäller värdeminskningen, jag kan inte hålla med om Andromeda´s exempel fullt ut. En BMW eller MB etc. sjunker inte riktigt så lågt, ta en 328i-95 som exempel för att ta motsvarande bil som 330i fast 5år äldre idag: Under 20.000:- är det mest slitna bilar eller rena vrak till salu. En bekant köpte dock en välskött och välutrustad 900 2.0t Talladega-98 redan år 2008, för 18.000:-. Vad är den bilen värd idag, 10-15.000:-? Och vad är en sliten sådan värd? Det är dock inga stora skillnader, värdeminskningen är inte den dyra biten med att äga en bil med inköpspris på 60´! Kan du tänka dig att köpa en SAAB är det ingen dum affär ändå, jag hade dock väntat lite på vad som händer med märket i och med att det verkar som om företaget står och väger på kanten för tillfället. Om priserna sjunker efter konkursen kan det väl vara några tusenlappar extra värda att vänta på?


Svar: Ja Motivation: Saab är fina kvalitétsbilar som har begåvats med lågt andrahandsvärde i Sverige. Reservdelsmarknaden kommer att vara oförändrad oavsett utgången av Svenska Automobil AB´s öde.


Garanterar du personligen detta? Jag frågar bara för att folk vet vart dom skall vända sig om inte alla delar finns tillgängliga!


Slitagedelar kommer alltid finnas, elektroniken tillverkas av bosch och dom går nog inte i konkurs, så dom delarna kommer också finnas, skrotarna har uppsjöar med saab. Japp, jag garanterar detta personligen!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka