Köpråd Opel Astra 2005, tempmätare och rost?

Var och tittade på en Opel Astra 1.6 - 2005 kombi idag. Lyckades inte hitta någon tempmätare på bilen, finns det tempmätare på dessa bilar? Är det normalt att det börjat rosta vid gummilister och nederdelar av dörrarna på en så pass ny bil? Kamremmen är inte bytt, ska bytas vid 15000 mil, hur billigt kan man få denna bytt? Kontakten till en bakdörren har glidit isär och skadats så ena bakdörren gick inte att låsa, dyrt att fixa? Något annat som brukar strula med dessa bilar? URL=http://forumbilder.se][/url]



Svar på inlägget: Köpråd Opel Astra 2005, tempmätare och rost?



Har en bekant med precis en sådan Astra kombi och han är inte ett dugg nöjd, precis som på bilderna så rostar den och sedan går en massa småsaker sönder; Kontakter som ger upp eller trillar av, vindrutetorkare som låter och/eller inte fungerar och ett högfrekvent irriterande ljud från fläkten som verkstaden inte löst trots ett flertal besök är bara de exempel jag kommer ihåg. Om den har en temperaturmätare minns jag inte, men du kan inte tänka dig någon japansk bil istället om du nu är ute efter att byta?


De var inte så fint exemplar då den är såpass ny. farsan ska sälja sin brors opel astra 1.6 -07.... dock har den gått 7000 mil så inga skavanker eller fel finns... men kan man fråga vad du ska betala för den? farsan begär 65000 för sin brors bil... då måste den du tittat på vara betydligt billigare?... så får du den till ett fyndpris så är de bara att slå till Edit: De har inga tempmätare


Den jag kollade på har rullat drygt 14000 mil och de begär 53000. Ingen tempmätare? :S. Det låter ju helt galet, hur ska man se att den inte bli överhettad utan tempmätare? Är väl öppen för japanska bilar men de ligger så mycket högre i pris.


Jo men deär likadant i min BMW... går temperaturen i motorn upp så får du upp en varning. Tror de finns två sorters varningar: 1. kör lungt (gul lampa) 2. stäng av motorn (röd lampa) Edit: Om du vill ha min åsikt så köp hellre något japanskt eller tyskt... du kommer få mycket mer bil för pengarna även om bilen är äldre än den opeln du tittat på.


Hej Det finns inte på denna modell, de har sparat in på denna :-) jag har själv en 06 som nu skall in på rostlagning i skärmar och dörrar samt höger tröskel. om själva rostskyddsgarantin skall gälla måste det utföras kontoll varje år enligt min handlare. detta måste man visst själv på peka att de skall göra. det räcker inte med att lämna in bilen på saab/opel. är inte detta ifyllt i serviceboken får man inte ut något. kolla detta noggrant innan du köper bilen(om du verkligen vill köpa den). kolla kopplingen noga. hugger den kan det bli jobbigt. jag har på min bil bytt ut hela kopplingen svänghjulet mm, som tur gick detta på garantin. Släpp upp koplingen långsamt gärna i "motlut" hugger bilen mycket kan det vara problem. Jag kunde inte ens krypköra med bilen :-( Henrik


Tidig rost verkar vara ett problem med Oplar av denna årgång. Körde om en vit Meriva häromdagen på E4:an, och vad jag kunde se så hade den stora rosthål i vänster tröskel samt nedre delen av dörren. Förmodligen också en 05:a med tanke på att registreringsnumret började med WZ.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka