Köpråd: Entusiastbil sökes ... jättesvårt att välja!!

Undrar vilka bilar som är roliga att äga, köra och hålla i gott skick? En liten målbild:- Goda köregenskaper på krokig väg. - Motor med minst 6 cyl och helst 8 cyl. - Gärna mer än 250hk. - Cab eller hardtop. - Snygg design. - Helst inte japanskt eller amerikanskt. Jag gillar europeiska bilar såsom engelska, svenska, italienska, tyska och kanske även franska alternativ.



Svar på inlägget: Köpråd: Entusiastbil sökes ... jättesvårt att välja!!



Vilken prislapp snackar vi om?


audi s4 / rs4 cab Någon mersa AMG cab m3 cab Allt hänger på hur mkt är du beredd att ge för bilen


I och med att skicket ofta avgör på äldre bilar så är det svårt att ge en prisbild. Jag hade inte tänkt begränsa mig så tidigt - men om jag ska vara realistisk så vill jag nog inte betala mer än 500kkr. Därmed inte sagt att jag ratar en bil för 50kkr. Jag kan mycket väl tänka mig en bruksbil för små pengar.


BMW 850i !


Opel Lotus Omega Edit: Missade att det skulle vara cab


Z3/z4?


Entusiastbil för en halv mille? Jag tänker bara på amerikanskt och tyskt direkt. Aldrig någonsin under några omständigheter franskt, aldrig aldrig aldrig!. Jag tänkte direkt på Viper GTS och Z06, men de är ju inga cabar, så då tänker jag på följande åt dig; * BMW M3 Cab * Mercedes SL 55 AMG * Ferrari 348/355 * Viper SRT-10 Sen hade jag ju personligen dött om jag fått denna:http://www.blocket.se/lund/Corvette_Cab . _3&w=3 Lycka till med ditt sökande!


Håller med dig men jag behöver nog lite större plånbok för att kunna komma över denna skönhet! /Benny


Corvette är fina bilar, ingen tvekan alls!! Hur är en sådan att köra på krokiga vägar??






Jag tycker det känns som att sitta i en gokart eller ett stryjärn......med andra ord, den följer med fint i kurvorna. Den går inte att jämnföra med vanliga jänkare som oftast är gjorda för att gå rakt fram. /Benny


Porsche Boxster S 986 med hardtopp!


Skulle faktiskt definitivt också lägga en röst för antingen Viper eller Corvette. Båda känns som att åka i en steroid-stinn gokart. Sen för 500kkr så kan du nog hitta en fin C6 Z06.


Många bilar är fina bilar men är de entusiastbilar? En entusiastbil för mig är något man behåller under en relativt lång tid. Det är något som bevarar sitt värde och är tidlösa på ett sätt som många andra fina bilar inte visar sig vara när det gått 5-10år. Mina förslag på äkta klassiker:Jaguar XJ-S, gärna med 4.0liters motorn eller en nyare XK8/XKR?


Ja visst! En entusiastbil är en bil man gärna inte gör sig av med utan äger under ganska lång tid. Men jag är öppen för en bil som redan är en klassiker eller som man kan anta är på väg att bli en. Jag uppskattar alla förslagen här men jag behöver nog några fler idéer att sålla bland. Sedan hoppas jag kunna provköra några av dem ...


har lagt ut min: http://www.blocket.se/goteborg/Mercedes . 15&w=1


En Viper GTS är för mig en entusiastbil, då det faktiskt inte rullar så många i Sverige. Det är ju ingen bil man hade gjort sig av med för att köpa något annat heller, då GTS:en för mig är peaken av amerikansk design. Viper över Gallardo och andra leksaksbilar direkt


OJ vilket angenämt "problem" Några... Lotus Esprit Austin Healy BMW 635 Alpina BMW 850 Maserati Biturbo TRV Audi Urquattro Opel GT De Tomaso Pantera Jaguar Sovereign Skulle kunna fortsätta hur länge som helst... Edit; Läste på och såg att killen söker ju en cabbe...


Kan tillägga att äldre Corvette T-tops är underbara. Kan poppa lös delar av taket så man får känslan av en cab men styrkan i karossen hos en hardtop. Min Corvette är en sådan, går dessutom bra utav fan.


Låter som om du beskriver en Alpina B8 4.6 Cabriolet tycker jag. Får du tag på en av de få tillverkade (23 st om jag inte minns fel) så har du en bil som vid omsorgsfull vårdnad dessutom håller värdet och även lär öka med åren.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka