köpråd Rolig första bil

Tjenare Nu hade jag tänkt att införskaffa mig min första bil dock är det någon månad kvar men vill ha ngt att göra o putsa lite på (vet att det finns flertalet trådar som denna ) Jag har kollat runt och har letat som en tok, jag vill att bilen inte ska va allt för dyr den ska ha kräm och lätt att få ännu mera kräm i , den ska inte va allt för ful heller. Den ska även tåla lite stryk och inte ha allt för höga bensin och andra utgifter. den ska vara rolig att köra med ! Här har hittat några bilar jag kan tänkas köpa. kom gärna med kritik om dessa bilar, för och nackdelar E30 325 Porsche 944 nissan 200sx e36 325 kom med förslag! dock ingen volvo eller saab Edit: Budget; hade tänkt mig betala runt 30-35k för bilen, helst mindre så man kan köpa lite saker till bilen. Ju lägre utgifter desto bättre. Undrar även va de kostar att försäkra dom olika bilarna, ställer bilen på min mamma och jag bor utanför en liten kommun i skaraborg. tack på förhand mvh



Svar på inlägget: köpråd Rolig första bil



Vill först påpeka att du bör ändra din rubrik! Risken är stor att en moderator låser denna tråd på grund av bristande rubrik, det bör stå något i stil med "Köpråd, rolig förstabil. E30, 944 eller 200sx?" istället. Vill sedan påpeka att det blir mycket enklare med en budget, du kan köpa en fin 325i E30 för en prisklass som du inte ens kan hitta en risig 944 för.


Och räkna gärna in försäkring/eventuella reservdelar/skatt med mera, med mera in i din budget..


jag röstar på e30:in. skapligt billig att köpa & köra , lätt att hitta delar och så är den rolig dessutom så funkar den bra även på vintern och det gör väl egentligen inte nån av dom andra 2 du var sugen på


Ägandekostnader på en gammal 944 tror jag kan bli spännande. Och dessutom är de inte speciellt snabba även om de har hyfsad väghållning. Vad är roligt att köra med? Snabb vid rödljus, snabb i kurvor, skön sittställning, att den håller och aldrig krånglar etc? Det ligger 2 Rover 216 cab ute i Skåne nu på Blocket. Båda har Honda CRX motor och är rent mekaniskt mycket pålitliga bilar och hyfsat pigga. En sådan blir du ensam om att äga. Lite dyra tycker jag, men det borde gå att pruta.


Kolla på Rover 45. Du får mycket bil för pengarna, billig att äga plus att mekonomen har de mesta delarna. Du får en bil som inte alla andra har iallafall och som är trevlig att köra också! Ta en titt för jag äger en sådan. Du får en fin för 25 tusen. Köp dock modell mellan 03-04. Mycket finare inredning (lika som min). I den som är mellan 00 och 02 ser det ut som en Toyota Corolla från tidigt 90-tal.


För den budgeten så kan du få tag på en fin BMW E36 325


nissan 200sx alla tider!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka