Vad är viktigt att kika efter med e46 330i -01?

Hej! Var och kollade på en BMW e46 330i 2001 idag på en bilfirma, den såg jättefin ut och gick underbart. Jag kunde inte hitta några fel på den men samtidigt är jag ingen BMW kännare! Jag hade behövt lite "köpråd" eller tips efter vad jag ska kolla efter, bilen i fråga är denna: http://www.blocket.se/helsingborg/BMW_3 . _3&w=0 Jag provkörde den och det var inga missljud vad jag kunde höra! Det enda jag är "rädd" för är miltalen! Jag skall dit imorgon igen så snabba svar uppskattas! Tack på förhand, Mvh Pontus:)



Svar på inlägget: Vad är viktigt att kika efter med e46 330i -01?



EDIT: Har kollat runt lite och: Vad menas med barnsjukdommar, många som snackar om det på 330 som är innan 2002!?


Gå in på Autopower.se där finns begagnat guide på e46. vad man bör tänka på m.m..


va det inte lite dyrt för en 330 med dessa milen.. ?


ok, såg ett cirka värde häromdagen på en 330 -01 "normalt skick" 13k mil låg på 80.000... jag tänker väl lite på att det börjar bli lite svårare att sälja uppåt 25-30k mil för 3-serien. eller så är det bara jag som är skeptisk. lycka till iaf! mycket bra och trevliga bilar!


Ja, jag bestämde mig för att rata den bilen, kändes bra men inte 100% och det var milen som skrämde mig! Jag tänke ju inte ha bilen till den dör förhoppningsvis och tänke att den kommer vara näst intil omöjlig att sälja efter att man har ägt den ett par år och milen närmat sig 30k. Bara att leta vidare!


Det luktar importbil.........


Yes, i trafik i Sverige 2005-02-15, 8 ägare sen dess. Försäkringsbolag kan vara lite extra kinkiga med importbilar (högre premie).


angående din fråga om barnsjukdomar vad detta menas med att det helt enkelt finns en del fel på bilarna. det enda jag hört om e46an är att innan 2002 så var det framvagnen (tror det var länkarmarna) som ofta tog slut lite fortare än vad som ansågs ok. dock så tycker jag själv inte det är något att vara rädd för. köper man en 10år gammal bil så får man vara redo på att byta lite slit-delar. det är ju inte så att man måste byta länkarmar varje säsong. en polare till mig har haft en 323 -00a i ett par år och han är hel-nöjd.


ett par saker som kan vara värt att kolla när du tittar på en e46a -00-02 som jag själv märkt börjar komma:bakdämpare+fjädrar bromsrör (beror jättemycket på vart bilen är körd såklart) lyssna efter glapp i framvagn ett stort plus om den är mellanservad med ett extra oljebyte då vissa service-intervall är galen stora glapp.






Tack för alla svar! Bra skit att veta Btw; känner ni någon som har en e46 gärna större motor än 320 hojta till



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka