Köpråd: Billig drift bil

hej, jag är påväg att bli arbetslös nu över sommaren för att sedan gå utbildning i 1,5 år till hösten så har sålt min nuvarande skoter och bil för sammanlagt 50 000 nu. Så nu söker jag en billig bil att äga som jag kan ha under tiden jag inte kommer ha så mycket inkomst men behöver kanske lite guidning eller hjälp då jag är lite osäker på vad jag ska välja Har en kompis som vill sälja sin mercedes c320 diesel för 35 000 men då tillkommer vägskatten som inte är så himla jätte billig och jag vet inte heller hur billig i drift en sådan stor bil är. Har också fått tag i en fett stylad gold 3a 1.6a för 30-35 000, vet inte hur dyr en sådan är men gissar på att den är billgi att både köra och äga då det är en så liten motor vad tror ni är en bra bil? av dom här 2 eller någon annan? Är 21 år gammal så vill ändå ha en fin ungdomsbil



Svar på inlägget: Köpråd: Billig drift bil



Menar du att du vill ha en billig drift bil, eller en bil som är billig i drift(att äga) för på din topic som verkar det som du menar drift bil menar du åka billigt så tror jag golfen 1.6 blir billigast ink skatt osv.


en civic eg!


Mercedes C320, en W203? Urtrevlig bil men Mercedes har slarvat med kvalitén något fruktansvärt och denna bil kan både rosta och krångla en del tyvärr. Dessutom är den väldigt billig om du får den för 35.000:-, varför? Har den gått långt, då får du troligen vänta dig dyra(re) reparationer. Och drygt 30.000:- för en sketen Golf III 1.6 känns väldigt dyrt. Visst styling är en smaksak men det är mer regel än undantag att det snarare sänker än höjer värdet. För de pengarna får du mycket mer bil än en Golf! Jag kan rekommendera BMW, riktigt billiga i service och snåla på bränslet (Det trodde du inte? Nej fördomarna om märket säger något helt annat...). Inte det billigaste du kan köra, det är en Nissan Micra, Toyota Corolla eller liknande men tex. en BMW 3-serie är marginellt dyrare i drift men tre-fyra gånger så mycket bil. Svarar dig att köp en 3-serie E46, så får du en säker och bekväm bil. Eftersom min far kört 60.000mil fördelat på två exemplar av E46 vet jag att det är kvalitétsbil rakt igenom jag vågar rekommendera. Leta efter en 316i/318i eller en 320d, så får du själv räkna ut om dieseln lönar sig! (eller skriva hur långt du kör per år så kan någon här räkna åt dig) Bilen finns med sexa med, mycket roligare och lite dyrare. Svårare att hitta en ok 6cyl. för 50´ än en E46 med fyra för 50´ dock.


Köp en japanare eller golf 3an som du själv nämnde. INGEN diesel när du är arbetslös! O heller ingen stor motor..


Jag skulle rakt av satsa på en BMW eller Volvo. BMW för att det är kul per krona, Volvo för att man kan gräva upp delar ur potatislandet.


Hm jag kör säkert omkring 3000 mil eller mer per år då jag har tjej 10 mil från där jag bor och är där nästan minst en gång i veckan + det blir en ganska mycket raggning så kör ganska mycket skulle jag vilja säga Några fler alternativ på billiga bilar att äga och köra för en arbetslös? Har ca 40 000 att lägga ut men det ska ändå helst vara en fin bil man kan ha som 22 åring att ragga runt i utan att få "gubb stämpel" om ni fattar



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka