Köpråd, Bmw 540

Hej, ja bara undrar vad som kan va bra att kolla/känna efter på en bmw 540 som gått runt 20-21xxx mil. årsmodell 97. alla svar uppskattas, är inte alls insatt i dessa modeller, än



Svar på inlägget: Köpråd, Bmw 540



Om du går in på www.autopower.se och surfar in under "begagnatguiden" och "E39" hittar du en sammanfattning av felen som förekommer vilket jag tror är vad du söker.


tack som fan!


540 E39 har i stort sett samma problem som 540 E34, förutom att du mer eller mindre slipper krångel med automatlådan. Dock inte helt. Backtrumman och tryckventiler är uppdaterade i E39 lådan (5hp24) = något mer pålitlig. Dock ej problemfri. motorn går ca 10000 mil med ventilkåpspackningarna. dvs vid ca 10, 20 o 30k mil så är det dags för byte av de igen. (materiell kostnad ca 1000kr + arbete) Insugsmembran har du förmodligen hört talas om o de går runt 15-25k mil på det sen är det dags. Med ett trasigt sådant så har bilen kass tomgång, ju mer tjuvluft ju mer ojämn gång. (2-300kr + arbete) Oljepumpen ska vara kontrollerad. Den brukar lossna pga vibrationer om inte skruvarna sitter med locktite. (1 timmes arbete) Expansionskärlet i plast brukar börja läcka efter en 10-12 år ungefär. ca 30 min o byta o beg på skroten ligger runt 250 spänn. Vattenpump + termostat brukar ryka på 540 e39 efter en 10 år ungefär. cirkus 2000kr o fixa det själv. detta är mina erfarenheter om vad som alltid ryker på en 540 oavsett hur grejerna sköts.


Detta svaret ska ja fan lägga på minnet, thanks Edit: "Insugsmembran har du förmodligen hört talas om" NEPP de har ja inte, ja kan inte ett piss om bmw över huvud taget


Hej! Tänkte höra om lite råd om en BMW 528ai som jag funderar på att köpa. Den har gått 31000mil, han säger att det är långa fina mil. Automat låda, stora färddatorn och så. Bra saker att tänka på och negativa saker.


Finns bara en sak att säga...M5 Power...


Jens nu fåru fan lugna dig. betalar du så visst, ja e på M5



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka