Köpråd: audi a4 vs bmw 325/330

Vad är vettigare att köpa? Ska vara:kombi fyrhjulsdriven öppen för både bensin och diesel pris upp till 200k



Svar på inlägget: Köpråd: audi a4 vs bmw 325/330



Ingen av bilarna är ett ovettigt eller dåligt köp, jag hade köpt en Bmw eftersom jag tycker den är rejält roligare att köra. 3-serie kommunicerar med föraren på ett sätt som inte ens senaste A4 B8 gör, och tidigare A4 än så var framtunga klumpar. Sedan skickar Bmw´s fyrhjulsdrift kraften på ett i mina ögon klart roligare och bättre vis, xDrive kombinerar ett bakhjulsdrivet beteende med fyrhjulsdrivet grepp. A4 är understyrd och får provoceras för att gå brett, inget balanserat uppträdande. Så fördelarna jag ser med Bmw är:-Körglädje -Driftkostnader, reservdelarna håller samma nivåer men Bmw är billigare i underhåll. -4WD, xDrive har i tester visat sig vara bättre än quattro och som jag skrev ovan är det mycket roligare. -Härlig rak sexa med karaktär och gångkultur ingen rusk&skak-4a kan matcha, Audi har visserligen V6or men det är deras turbofyror som är pigga och trimvänliga. Bmw dricker dessutom inte mer än Audi trots en sexa, snarare tvärt om. -3-serie E90 är och upplevs modernare än Audi B6/B7 (B7 är en B6 facelift), särskilt med iDrive etc. -E90 är som sagt modernare, och då troligtvis även säkrare. E90 har 5-stjärnor i Euro Ncap, senaste A4 B8 självklart fem den med men en sådan får du inte för 200k. Jag hittar ingen B7 utan enbart B6 denna bygger på, den fick 4-stjärnor. http://euroncap.com/tests/bmw_3_series_2005/225.aspx http://euroncap.com/tests/audi_a4_2001/88.aspx Observera att betyg 4 verkligen inte betyder "osäker", men betyg 5 är bättre.


Som Rquired skrev så är båda bilarna bra bilar, men jag hade personligen valt en Audi A4. Jag har haft en A4 av denna modell.En sedan och jag var toknöjd med den bilen, ångrar ibland att jag sålde den. Audi A4 Avant 2.0ts Quattro (220hk) är mitt tips, sen ett V-tech steg 1 programvara i den så går den sjukt bra http://www.blocket.se/stockholm/Audi_A4 . =2&w=3 Specad med dom viktigaste sakerna iallfall : S-line , halvskinn,svart innertak,quattro m.m. Eller : http://www.blocket.se/sodermanland/Audi . =2&w=3 Med svart optik , mums


Roligt med turbo motor, men rak 6a är mysig. Det är betydligt lättare att hitta a4 än 325/330, så det blir nog att vänta och se vad som dyker upp. Har ingen erfarenhet ang fyrhjulsdriften på bmw, är den hållbar?


Det skall hålla alldeles utmärkt vad jag vet, känner till två fall där ställmotorer gett sig på Autopower.se och det är en dyr reparation på en bra bit över 5.000:-. Ställmotor är en sorts ventil som deltar i att fördela kraften, dock är det som sagt två kända fall på Sveriges största märkesbunda forum sedan xDrive lanserades. Jag vet inte om det finns några kända problem med quattro eller antalet Audi-haverier, men två fall sedan 2006 känns som en obefintlig risk.


Hur är bmw 330x e46? tänkte mest på fyrhjulsdriften. Vet att det finns bmw forum men det är nog bättre att kolla på ett neutralt forum. Quattro systemet är hållbart men finns mycket annat som racklar på audi. Är inne på min andra audi, utan rackel, peppar peppar. Bilens pris måste inte vara närmare 200, kan köpa en billigare också.


E46 har inte xDrive utan ett annat system, ett roligare, mer balanserat och bakhjulsdrivet beteende även på detta jämfört med jämntida Audi. Dock är det inte optimalt för att klättra utanför allmän väg utan så som jag förstått det kan kraften i vissa situationer gå den enklaste vägen: Alltså till det hjul med minst grepp. Å andra sidan har en del quattro-system samma problem i att det i vissa situationer låter kraften gå den enklaste vägen till det hjulpar med minst grepp. De flesta 4WD-system har nackdelar, det svåra med att definiera Audi´s är att det finns så många versioner av systemet. Skall du inte ge dig utanför vägen tror jag en E46 duger mer än väl, och har du tänkt ge dig på lite terräng tror jag du skall titta på en X3/X5 eller liknande oavsett; Markfrigång spelar nog lika stor roll som drivningen i så fall.


Det blev en a4 quattro avant tdi 170hk -08, b7 kaross.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka