Köpråd ny dator

Hej Är ute efter en ny dator (bärbar) och vill ha någon som orkar med lite tyngre program som Photoshop och sånt samt för lite spel. Maxpris 8k...tips?



Svar på inlägget: Köpråd ny dator



..tänkte att här kunde man skriva lite men sen läste ja bärbar.. så gonatt


Haha jaså..har tyvärr inte så mycket plats över för en stationär


Svårt å hitta nåt för spel för 8k.. men ska du ha te photoshop å så så funkar det mesta.. kolla bara så den har tillräckligt med RAM.. minst 4gb tycker jag.


Ok men photoshop/spelmaskin för 10k då? Eller är det i så fall stationära?


I vilken omfattning har du tänkt spela? Lite grand? Som van Windowsanvändare och förespråkare svarar jag spontant; MacBook Pro. Köpte en sådan själv senast, har tröttnat på den låga eller i många fall värdelösa kvalitén på Acer, HP, Asus och allt vad dem heter. Även Sony har haft mycket problem, Dell bygger däremot åtminstone bärbara som verkar hålla bra. Har däremot tröttnat på dem och deras support i andra sammanhang i jobbet, men vill du inte köpa av Apple kan jag rekommendera dem. Jag använder inte PS, men vad jag har förstått är Mac en utmärkt plattform för detta. Spel är det en usel plattform för, men man kan köra Windows separat på dem med full prestanda. Den enda flaskhalsen för MBP som spelmaskin är ett gammalt grafikkort, men i och med att en ny modell släpps i dagarna kan man kanske hoppas på att det åtgärdas? Har i alla fall erfarenhet av mängder med bärbara, de vanliga märkena enligt ovan har en kort livslängd där framför allt batterierna havererar fort medan Apple´s bärbara håller utmärkt. Av de bekanta jag har med MBP har alla fortfarande samma batteritid som när den var ny, trots drygt 3år gamla datorer. Just batteritiden var ett av huvudskälen för mig, ovanstående märken skriver 4-8h i broschyren och du får kanske ut hälften av det i praktiken, när den är helt ny. Apple påstår att MBP har 10h, jag har flera gånger mätt upp mer trots aktiverat trådlöst nätverk. Och som mina bekanta kan vittna om ovan håller detta i sig i flera år, jag hoppas innerligt att min följer deras exempel. Jag letade länge efter ett alternativ innan jag sålde min själ till äpplet, men hittade inget. Den enda fördelen jag ser med konkurrenterna är mer spelprestanda för pengarna (Vi får visserligen se vad nästa generation MBP ger), men eftersom spel är allt annat än prioritet 1 för mig var det inte aktuellt. Vill du tvunget ha ett alternativ har jag som sagt mycket bra erfarenhet av Dell som bärbart.


Hoppas du får hjälp av nån som är mer insatt på bärbara för ja är väldigt fördomsfull när det gäller spel å bärbara.. dom är inte gjorda för det helt enkelt. Sen får man otroligt lite spelprestanda för pengarna i en bärbar å som Rquired nämner är ju batteritiden intressant beroende på användningsområde. Tips för att få bra hjälp är ju att du ger exempel på spel du vill kunna spela.. på samma sätt som du angett att photoshop är ett program du vill använda


http://www.sweclockers.com/forum/112-ba . er-koprad/ there ya go


skulle tipsa om denna : http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=619512#extra


Kan du sträcka dig till 9990:- så hade jag personligen rekommenderat en Asus G53JW. Grym prestanda maskin för pengarna som bör palla med PS utan några konstigheter http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=745015






Asus Gaming serie är riktigt jävla bra. Polarn har en sån fast värsting varianten. Den har dock 1 nackdel... du måste ha laddaren i för att få full prestanda om du ska spela.


http://www.inet.se/artikel/1969188/acer-aspire-5943g Riktigt bra dator för pengarna. Mvh


Har som sagt Acer själv och erfarenhet av ett flertal bärbara datorer utöver min, och jag rekommenderar starkt att undvika dem. Dålig upplevd kvalité, dåliga batterier och har en tendens att bli fruktansvärt varma. Detsamma gäller HP, speciellt det sista på den punkten är de riktigt usla. Hade som sagt tittat efter Dell eller då kanske Asus om jag skulle köpt en Windows-maskin, eventuellt lite högre pris som förmodligen betalt igen sig efter ett halvår.


Har du ens testat de nya bärbara HP har lanserat? Om inte, testa gärna. Äger själv en HP 625, vilken är en stor förbättring mot de gamla dvX-serierna, den blir inte varm, dock är min gjord i plast men det finns likadana modeller med skal av borstad aluminium samt jag får ut 3 timmar av batteriet under normal använding, trådlöst och bluetooth påslaget medan. Lite info om de nya maskinerna:http://www.anandtech.com/show/3700/hp-s . -laptops/2 http://www.anandtech.com/show/3700/hp-s . -laptops/3 625'an kostade bara 500 ? så för de pengarna är den väldigt bra, Athlon II P320 och Radeon HD4250 står för prestandan. Jag var också väldigt överraskad över att den har 7200 RPM disk. Edit: Ojdå, lite mycket text om en laptop, aja, nån kanske tycker det är intressant.


Har för mycket dålig erfarenhet av HP för att lita på att de helt plötsligt skall ha lärt sig/fått viljan att ändra tidigare problem, det har förstås inte med kunskap som datorbyggare att göra utan med billiga kompromisser. För ett halvår sedan hjälpte jag min kusin att köpa dator och det blev en HP (För att den var på rea, rejält billig). Den skulle kunna tjänstgöra som gasolvärmare med tanke på värmeutvecklingen, direkt obehaglig att ha i knät. Men precis som du gjort så var det bara ett råd jag kom med, surt att "spara" 2000:- vid köp och köpa en dator som man upplever som slut ett år senare.


Skulle rekommendera bärbar med 4gb+ ram, Nvidia grafik och Intel processor iaf, det är vad jag tycker funkar bäst, AMD och Radeon tycker jag går för varmt och buggar i grafikdrivarna (obs personliga åsikter) Asus bärbara datorer kan jag rekommendera de har bra kvalitet, bra garantier (2år som standard) och bra service vid eventuella returer. Acer har jag inget gott att säga om, på senare år så har kvaliteten åkt i botten och där jag jobbar har vi slutat sälja Acers bärbara datorer pga dålig kvalitet och service. HP kan jag egentligen bara uttala mig om deras Workstations och det är inget som passar TS, varken ändamålsmässigt eller prismässigt. Ang Batteriprestandan är ändå inget att tala om på bärbart om man tänkt spela/köra nåt tyngre, och kom ihåg man får vad man betalar för, om du inte vet vad du vill ha/vet vad du behöver så försök inte fynda på onoff/elgiganten och dyl de kan kränga iväg vad som helst och kalla det "speldator".


Vet precis vad du menar med varma laptops, har en äldre Pavilion dv6000 och den får man nästan brännskador av att ha i knät.


Jag har rätt bra erfarenhet av: Hp, Asus, Acer, Compaq, Fujitsu-siemens, Dell, Alienware ( pre dell ). Ingen av dom har strulat nämnvärt förrutom fuijitsu'n som batteriet packa på ganska tidigt, och grafikkort som la av ( nvidia ). Alla andra har fungerat klockrent. Dock har alla datorer vart i 15-50 000kr klassen.


Som mac-fanatiker så skulle jag föredra en MacBook med bra minne! Du behöver inte Pro, inte direkt nån skillnad i prestandan! Men sedan är ju frågan om du är van med Mac eller vill bara köra PC! Har en MacBook Pro 13" personligen! Fram och tillbaka och i skolan! funkar bra med PS men inget jag skulle vilja sitta med hela tiden! så jag tröttnade och köpte en MacPro! (Rätt kräsen av mig)


Ok! Jo jag är väldigt sugen att gå över till Apple Folk säger att en Mac inte blir "seg som en pc blir" och att den är "mycket stabilare" samt att den håller längre än en pc. Stämmer det? Man vill ju gärna det då dom är bra mycket dyrare.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka