Köpråd 940 Lätt eller Full trycks turbo

Begriper att inte riktigt... Men iallafall TS 1994 kom M90-lådan till alla fulltrycksturbo. 1995 kom LTT och då är även M90 monterad. 1996 sitter det turbo i alla 940. 1997 Förstärktes 3:an synkring på M90-lådan som hade en tendens att ge sig om man växlade hårt. Hade med satsat på en LTT, större chans att turbon är friskare och även billigare försäkring.



Svar på inlägget: Köpråd 940 Lätt eller Full trycks turbo



för trött för skriva! men somsagt, köp LTT.


Kanske inte har något med detta att göra: Men min kompis ska köpa en 940 turbo i sommar och jag undrar vad skillnaden på lättrycks- respektive högtrycksturbo är? Hoppas det är okej att jag inkräktar i din tråd!


fulltryckaren har till skillnaden från lätttryckaren en annan tryckklocka och ett högre laddtryck.


Aha, okej. Det var ju faktiskt mer logiskt än jag väntat mig! Tack


sitter guldboxen på LTT?


beror på, vissa har den. vissa har den inte.


Är 99% säker på att den enbart sitter på LTT av årsmodell 1995


"fel". sitter varierat! har kompisar som har haft/inte haft på -96or, och på vissa -95or finns den inte heller så den skulle jag inte gå på iaf!


Men är det samma boxar som Ltt o Ftt? Låter lite för simpelt att bara wg klockan så har du en Ftt?






beror på om det är samma system! men har du en 940 classic FTT och LTT så är dom identiska förutom wastgateklockan, på FTT är det en sjusterbar och på LTT är det ett läge bara. FTT laddar 0,56 och LTT 0,3


Åfan där ser man . Satt på min Ltt -95 men inte på min Ltt -97 iaf.


sitter på min 95a med! på polarns 96a med. vet några som inte har det på sina 95or dock därav "vet" jag de. för alla som vill se om dom har guldbox, vid pedalstället, den kåpan som går uppmot ratten är det 3torxskruv in i brädet. lossa dom och kolla om ni har någon box som är silver/guld! är den svart är det inte guldbox!


Guldboxen är väl eftertraktad eftersom att det går att byta ut tändchippet ur dom man man vill chippa på ordentligt vis (visst är bränslechippet som sitter på passagerar-sidan viktigast vid chippning, men vill har ha de optimalt byter man på tändnings-sidan också just det är den såkallade guldboxen som sitter under ratten). Sitter väl på alla 940 från -97 och framåt om jag inte minns helt fel (rätta mig om jag har fel)


Det där beror ju också på ganska hårt. Tändningschip behöver du bara byta om du ska ladda så mycket så att det finns risk för spikningar, byter du det med uppställd ladd så stjälper det väll snarare?`Det ställer ju endast ner tändningen. Läst någon tråd där Göran här förklarar det.


Köp en bmw typ 325a istället mkt roligare bil att köra.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka