Köpråd bil för max 160 kkr

Hej! Börjar med att säga att jag har en stark förkärlek till Bmw och håller koll på i princip alla 320 e90 som kommer ut på blocket/andra bilsajter. Vill nu ha tips på andra bilar, som ligger ungefär i samma prisklass och har ungefär samma egenskaper. Jag letar alltså en ekonomisk bil där det inte spelar någon större roll om det är pulver under huven, men det är ju trevligt om man kan komma upp i motorvägsfart utan att varva ur alla växlar Har ni några tips om andra bilar i samma prisklass som skulle kunna fungera?



Svar på inlägget: Köpråd bil för max 160 kkr



:-) min ådi


Volvo s60R kan man nog hitta för det priset. En 04a då. Bmw 5 serien från 2004. Audi a4 från 2005 Audi a6 nyare karossen. Dom hade jag tittat på


En s60r är för mycket för frugan.... Har hört att Audi på senare tid har haft problem med motorerna, är det något som stämmer? Vet inte vilka motormodeller det skulle gälla, men jag har fått nejrekommendationer på Audi ifrån två olika källor. Annars så gillar jag A4:orna, då de ser bättre ut än en e90, och det är väl alternativet jag kikat på.


Har du något sista garaget kompis pris? Hur långt har den gått, hur många ägare och vad skall du ha?


skickade pm


Ekonomisk bil, S60R? Hur tänkte ovanstående användare där? 320d är väl inget dumt alternativ, pigg maskin som är mycket snål. Är det en bensinmotor du är ute efter så fundera en gång till, trevlig maskin men diesel är mycket snålare. Tycker inte om dieselmotorer men vet inte om 163hp 320d är att föredra om du pendlar motorväg trots allt. Annars finns Bmw 1-serie, 118d är pigg och mycket snål samt ligger stadigt på vägen. 120d innebär mer krut men ingen miljöbilspremie och lite högre förbrukning (på pappret). I praktiken spelar det ingen roll tror jag men glöm ej 5års fri skatt på miljöbilar, du kan fortfarande spara ett par tusenlappar där om du köper rätt bil.


Frugan slänger mest ungarna på dagis ca 3 km härifrån. Sedan går den till affären/köpcentrum ibland, så det är inte många långa pendlingar med den bilen. Tycker om dieseln mest för att den är så snål, man kan ju köra upp till Stockholm och en bra bit tillbaka, även om det inte kommer hända den bilen särskilt ofta. Men känslan av att kunna köra 110-120 mil på en tank, den är lite rolig. Ungefär som när man körde moppe första gången 1-serien. Gillar inte utseendet, ok för 1-serie coupe som skulle funka om jag var yngre och singel. Eller man kanske skulle provköra en etta och se... Svårt det här med att välja bil....3 serie eller A4 är väl det som gäller just nu. Har aldrig haft en Audi så man kanske skulle prova i alla fall en gång...eller inte....svårt som sagt.


http://www.blocket.se/vi/31690453.htm priset går att slipa på..


om bilen bara ska till dagis o affären så är det nästan synd och köpa "rolig" bil. Satsa pengarna på hög säkerhet och en helt ny bil eller väldigt lätt begagnad. Tycker jag iaf:)






Man kan inte skriva rolig bil och ekonomisk i samma mening!!!


Tror nog han menade rolig som i "rolig" som jag syftade på, alltså precis ekonomisk eller med bra räckvidd. Men du kanske var ironisk, utan att jag märkte det... Provkörde en 1-serie idag och den kändes helt enkelt för liten. Det lutar nog fortfarande åt en 3 serie, diesel eller bensin. A4:orna ligger även dem bra till. Lagom storlek och pris på båda. Får fortsätta lusläsa alla bilsäljarsajter så dyker väl något upp förr eller senare. Säkerheten är såklart viktig eftersom ungarna är med i den bilen mer än halva körtiden, däremot kommer jag aldrig köpa ny bil igen. Kostar mer än det smakar, i alla fall för mig.


Du får en Type-R FN2 finns runt det.


sämre barn/shoppingbil får man leta efter!


Eftersom det här blir en shoppingvagn, som kör barn och som pappa rattar ibland så blir inriktningen lite fel, om än kul, men en Type-R. Men tack för tipset! Ungarna brukar gnälla på min körstil i 335:an, så att köpa en annan svängglad bil, tycker de nog inte om. Dessutom skulle jag börja köra till dagis och affären, bara för att ligga över 6000 varv med R:en. Nä, får nog sansa mig. Är trots allt närmare 40 än 30, så ekonomi i ok förpackning är det jag letar efter. 335:an funkar att rasta av leksinnet med, så det får jag sköta i den.


Ett byte med min bekväma gubb-bil kanske? Garanterat stadig raktfram och inte så svängglad, men rätt pigg att gasa med rakt fram!


Minibuss? Nej nej skratta inte än, det har kommit en del mindre tråkiga modeller! Ford S-max skall vara rolig att köra och finns med Volvos femma under huven, tror denna är en sådan:http://www.blocket.se/stockholm/Ford_Sm . 20&w=3


Ramlade faktiskt förbi just minibussar, en del kan nog se helt ok med porriga fälgar och kanske tom en liten sänkning. Mörka minibussar, med tonade rutor och fina fälgar är en garant för att Polisen skall få upp intresset i alla fall samtidigt som jag tycker de ser ok ut. Känns så fruktansvärt gammalt bara, att köra en sådan, även om det egentligen är det vettigaste alternativet...


Jaja, det blev en 320 touring utan d ifrån 07 med strax över 5000 mil på mätaren. Tack för alla tips!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka