Köpråd: Mercedes C & E Klass

Hej, Är ny på detta trevliga forum. Tänkte jag skulle ställa några frågor till er. Jag flög av vägen dagarna innan Jul i min franska bondekombi (C5HDi), den blev skrot! Nu har jag av någon anledning totalt snöat in på Mercedes. Är utan jobb, så budget är begränsad. Hade väl tänkt lägga 30-80tkr på en familjebil/åretruntbil. Sedan och Kombi går bra. Tänkte nog stå över dieseln denna gång. Har funderat på både C och E klass. Kompressor samt sexa (gillar muller). Har även sneglat på C36 och C43. Tror att jag gillar C klassen mest till utseendet. Frågan är alltså vilken modell och årsmodell ska jag välja? Rosten? Bränsleförbrukning? Hur är reservdel/service kostnaderna? BMW folket som jag känner spyr galla och säger att kvaliteten och kostnaden ej går att jämföra med BMW?! Jag kan inget om Mercedes, ni får gärna ge lite +/-. Jag tycker om att köra bil, kör ofta ganska långt, vill ha komfort, körglädje samt en motor med bra acceleration. Tack på förhand.Svar på inlägget: Köpråd: Mercedes C & E KlassMercedes är klart dyrare att äga och har i alla fall de senare åren haft sämre kvalité än Bmw, samtidigt som det du skriver passar lika väl in på just en Bmw. Körglädjen är däremot märkbart högre, det finns en närvarokänsla i en bil från Bayern som en bil från Stuttgart (MB) varken har eller är tänkt att ha. I övrigt är det bilar att likna med varandra, det skiljer inte så mycket mer än just att den ena är inriktad på att köras och den andra att luta sig tillbaka och transporteras i. Båda är körglada och har vass väghållning jämfört med de flesta alternativen i storleksklassen. Vilken man väljer är en smaksak, jag tycker bättre om Bmw´s körglädje och har många bra erfarenheter av deras modeller. Jag har mycket bra erfarenheter av Mercedes med, förutom just den senaste tidens modeller som rostar och jävlas en hel del tyvärr. Tycker mycket om Mercedes, men köper inte någon sådan förens jag sett en kvalitetshöjning.


Tack för ditt inlägg Ja, BMW har jag haft så jag vet vad de levererar. Grymt tråkigt att Mercan ska ha dessa rostproblem. Blir en beggad Audi Quattro av något slag istället.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka