Köpråd! Ford Explorer

Hej! Som rubriken lyder så är jag sugen på en explorer 95-99 Tänkte höra om det är någon som äger eller har ägt en sån, Hur är dom, bara skit elle!? Tacksam för svar!



Svar på inlägget: Köpråd! Ford Explorer



vet bara en kompis som hade en o där rasa lådan de var dock en 93 en automat låde expert sa att de hade världens sämsta automater innan voyager kom om de stämmer vet ja dock inte är väl som vanligt service de beror på mkt. Kostar ju heller inget på grund av sitt rykte så mkt för pengarna helt klart bekväm bil stor bil http://www.blocket.se/varmland/Tahoe_99 . 19&w=3 finns ju även dessa eller jeep grand cherokee finns ju en hel massa olika som inte kostar mkt idag på grund av storlek köpte hellre cheva än ford iallafall


Jag har oxå hört om deras vxl verkar inte vara dom bästa kanske... Drar dom mycke sopa?


Ja alltså direkt snåla kan dem ju inte va me tanke på vikt o storlek samt att de är automat o 4wd är de en snål bil du är ute efter så är du helt fel ute


Näe det vet jag, men tänkte mer om dom drar mellan 2-5liter milen blandad.. Då är det för mycke...


Räkna med 2l/milen, så är allt därunder en bonus. Vad har du för prisklass? Jag hade satsat på en Cheva Blazer el. Jeep Cherokee om du är ute efter en rejäl 4wd för runt 30'. Jag hade en Blazer -97. Motor och låda i min var fabriksrenoverade originalgrejer som hade gått 4000 mil. Fick med kvitton på över 100'000:- från de senaste tre åren. Vill påstå att även om man hade velat byta grejer på den, så fanns det inget som behövde bytas. ..och jag gav bara 30000:-


Nja! bara explorer jag är ute efter, och om dom är slit starka osv osv....


Sök runt på nätet, minns att jag hittade bra forum för just Explorer när jag var på jakt efter en förra vintern. Mycket problem med elsystem, men framförallt lådorna som redan är sagt. Visst är det rejäla bilar som klarar riktigt hårt slit, så länge grejerna mår bra och håller ihop vill säga!


Tja,du min svärfar har en Ford Expolrer 97,han är väldigt nöjd med bilen,men han vill sälja den nu på grund att han hår köpt en NY Ford Kuga,om du är intresserat att köpa en riktigt fin Explorer du kan kontakta mig via PM.


EPA Estimates är på 1.2 motorväg och 1.4 inne i stan med 2wd, och det ganska lilla Explorer jag har upplevt så är det mer eller mindre vad dom drar. Börjar den dra bortåt 2/mil så är det förmodligen något som inte står rätt till.






Farsan hade en ford explorer 97 förut. Det var en trevlig bil, men en del fel blev det. Han körde ändå ca 50000km i den. Det som krånglade var: fördelningslådan rasade, kamkedjan blev sliten. Kamkedjan är en svag punkt på dessa bilar. Trycket till spännaren är för lågt original vilket medför att kedja + kedjestyrning slits ut i förtid. Här finns en jätte bra köpguide där du kan läsa mer om det http://grufmanbil.se/webshop/mektips/ko . r95-01.pdf Så länge det är åtgärdet så tycker jag att dessa är prisvärda bilar, nu när priset är så lågt på dem.


Det jag vill säga med förbrukningen är att när man köper denna typ av bil så är bränsleförbrukningen något som måste komma i sista hand. Min Blazer med 4,3l sexa drog 1,2-1,3 med 2wd 295:or när jag räknade med trippmätaren och fulltankningar. Under vintern hamnade jag runt 1,5-1,6 med mycket 4wd och 245:or. Estimates är ju just estimates som räknas fram under perfekta förhållanden..


Tack för alla bra råd och tips!!!!


Såg denna tråd när jag googlade! Har funderingar på en Explorer -08 V6. Nån som har några bra tipps? Bränsleförbrukning etc.? Ha det gött/ Krille



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka