Köpråd mobiltelefon

Hej! Jag ska köpa ny mobiltelefon. Jag hade tidigare en telefon jag var mycket nöjd med: Nokia 5310 XpressMusic Därefter har jag haft en som jag är besviken på, den känns som en billig snikmodell: Nokia 5130 XpressMusic Det jag nu är ute efter är en så liten och smidig telefon som möjligt, helst med vanliga telefonknappsatsen. Utskjutstelefoner var ju inte något att ha för ett par år sedan, vågar man titta på såna modeller idag eller är det fortfarande en svag punkt? Samma sak med 3,5-mm hörlursuttag, eller kanske fungerar tillverkarnas egna kontakter idag lika bra!? Skillnaden på en musikmobil (typ Walkman och XpressMusic) vid användning som mp3-spelare? -enbart snabbknappar och spellistor mm eller skiljer sig ljudkvalitet? Jag använder telefonen 80% till att ringa och skicka sms. 15-20% som mp3-spelare. och några få procent internet. Jag vill kunna använda telefonen att surfa med om jag behöver och inte har tillgång till datorn, e-post, nyheter, forum, facebook mm. Jag har ju kunnat det i mina två tidigare telefoner men kanske kännts som att det varit gränsfall till lite för begränsat. Självklart är de sk smartphones bäst till detta användningsområde men de faller väl på mina andra kriterier antar jag!? ... .. Prismässigt tycker jag väl att 2000-3000:- är rimligt för en telefon. De finns ju nya både Nokia och Sonyericsson-modeller för ca 1500:- Exempelvis:Sony Ericsson Zylo, Nokia 6700 Slide, Nokia 6700 Classic, Nokia 5630 XpressMusic, Nokia E52 mfl. Är det bara skräp eller börjar telefonerna bli så billiga? Vad är det snålat på? Hjälp mig nu med allt matnyttigt i ämnet jag kan hjälpas av att tänka på för att välja rätt.



Svar på inlägget: Köpråd mobiltelefon



Tror du gör bäst i att köpa en smartphone, är smidigast idag tycker jag. Har du tittat på SE Xperia X10 Pro? Mycket liten och smidig mobil med pekskärm ocb utfällbart tangentbord, och den ligger kring din prisklass med. http://www.pricerunner.se/pl/1-2585032/ . pro-priser


Jo jag har tittat på den både en och två gånger. Hade det utfällbara tangentbordet varit av vanlig traditionell mobiltelefonknappsats-modell hade jag redan handlat den. Men kanske måste sluta vara sådan bakåtsträvare och inse att dagens telefoner ser ut såhär... antingen med enbart pekskärm eller med datortangentbord. Tack för tipset i alla fall!


Kör visserligen med enbart pekskärm själv, men vågar nästan lova dig att efter en dryg vecka kommer du aldrig titta bakåt mot traditionell knappsats med T9 igen. Om du tror dig föredra det, har den vanliga X10 (alltså utan utfällbart tangentbord) en traditionell knappsats "på" pekskärmen. Inga fysiska knappar men "samma stil". Vet inte om Pro-modellen kan få fram samma funktion, men det låter ologiskt om den inte kunde det?


ska du ha smartphone så säger jag iphone. Trodde aldrig jag skulle köpa en sådan men de gjorde jag ändå. Även om den är lite större så är den duktigt bra. Faktiskt inte haft problem alls med min heller. Tycker x10 är på tok för liten men de är vad jag tycker.


Om man ska titta på android hade jag nog rekommenderat HTC, de använder bättre hårdvara än vad ericsson använder, den största skillnaden ligger framförallt i skärmarna som är en ganska betydande del av en smartphone där i stort sett allt vad gäller användarvänlighet hänger på skärmen. Ericsson har i min mening med sin experia tagit en bra telefon och monterat en skitskärm i den, en skärm som inte klarar multitouch (mer än en registrerad beröringspunkt åt gången) ÄR begränsad, oavsett hur många mjukvaruuppdateringar de gör så kommer de inte runt just den biten därför att hårdvaran helt enkelt inte klarar av det. Visst känner man att man verkligen behöver ett utfällbart tangentbord så är kanske experia något att titta på men efter ett år med min htc hero så har det aldrig varit något jag saknat. Sen visst, det kommer snart inlägg i denhär tråden som gapar om iphone, och nej den är inte dålig, många appar etc etc, men jag tycker inte den är värd 7200 spänn (iphone 4, 16GB) och uppåt, telefon per krona går helt enkelt inte ihop i mina ögon. Android är billigare, kan exakt samma saker som iphone och går dessutom att göra så att den är precis som man själv vill ha den med UI, ljud etc, på en iphone kan man inte ens välja en egen meddelandesignal utan att först ha jailbreakat telefonen och således gjort garantin ogiltig...


Hoppsan, jag bytte nyss meddelandesignal på min helt original iPhone4! Inget illa menat men det hjälper om man vet vad man pratar om, detsamma gäller förstås äldre iPhone med. iOS är bra mycket mer kompetent än vad de vanliga "experterna" på diverse forum brukar hävda, jag tänker verkligen inte påstå att jag prövat allt man kan göra med en smartphone men har till i dag prövat så mycket avancerade saker, sidor, format etc. med mina iPhone´s att jag är övertygad om att den är väl kvalificerad till även en mer avancerad användare. Och det är trots allt en mobiltelefon, hur ofta sitter man och gör avancerade saker på en 3-4" skärm som störst? Visst Android har lite fler valmöjligheter, som oftast inte spelar någon roll i praktiken. Visst, du kan flytta runt saker lite som du vill och ändra utförandet i större utsträckning än i iOS. Och visst är en del saker smidigare, tex att slå på/av blåtand med strömbrytare direkt på skärmen eller lägga till ringsignaler (utöver de som följer med) utan att konsultera iTunes eller liknande exempel. Men efter den första veckan då man ställer in telefonen, vad är det man verkligen har nytta av i komplicerade, röriga, buggiga och mindre säkra Android jämfört med Apple´s smidiga, idiotsäkra men lite leksaksaktiga iOS? Nej kan definitivt rekommendera en iPhone fullt ut till TS, men söker man en smidig lur känns både iPhone eller motsvarande Android-lurar fel. Därav X10 Pro, för Android är utan tvekan en bra plattform även om jag personligen tycker iPhone är bättre. För övrigt kostar få eller inga iPhone 7000:-, men abonnemang landar det på under 5000:- precis som för konkurrenterna. Telenor kör en kampanj nu till exempel, Surf Max för 199:-/mån, iPhone4 ingår. Det blir en totalkostnad på 4700:- då med fritt surf. Edit: Skrev "ringsignal" men menade "meddelandesignal" i första meningen ovan.


Efter vad jag kan läsa mig till i mitt eget inlägg så nämnde jag aldrig ringsignal?


Förlåt, menar meddelandesignal men skrev fel. Det är inget problem att byta oavsett typ, det görs under "ljud" i inställningar.


Tjo sitter här med både en iPhone4 och en HTC desire. Sj tycker jag att det inte e så stor skillnad på de 2 typ samma prestanda. Dock så har ju 4an mera appar och tillbehör än htc. Vet också att skärmen ska vara en bit vassare på 4an men inget jag riktigt märkt när jag använder telen. Htc kan du ju typ göra om allt på men det e ju bara en extra grej. Älskar min Desire men får nog säga att iPhone4 tar hem priset mellan de här 2 visst lite dyrare men en riktigt bra tele för pengarna.






HTC DESIRE HD.. need not say more.


Jag är väldigt nöjd med min SE w995! Utskjutbar, lite och smidig. Haft den i snart ett år och verkligen 0 problem. Fungerar precis som den gjorde när jag köpte den. Sms skriver man hur lätt som helst med en hand utan att ens behöva titta på telefonen. Snittar kanske 30tim telesamtal i veckan samt minst 1000sms/månad. Ska du däremot använda telefonen på internet så skaffa någon med touchscreen. Den här klarar bara av typ facebook.


Jag tittade lite närmare på den här och den verkar ju klart intressant Det jag inte förstår är två saker: -3,5-mm hörlursuttaget, är det ett extrauttag på något vis? -"Wi-Fi"? -Det är inte samma som vanliga trådlösa nätverk? WLAN 802.11 b/g!?


Ja, du har ett extra uttag på ovansidan av telefonen för hörlurar eller högtalare. Du kan ansluta dig till trådlösa nätverk med telefonen ja.


Okej. Så ordinarie hörlursuttag är något form av Sony Ericssons egna variant. Men om man har ett par vanliga hörlurar man vill använda, kan man lika gärna använda extrauttaget då? Vet du vad skillnaden på "Wi-Fi" och "WLAN 802.11 b/g" är?


Det är en vanlig hörlurskontakt, du kan ansluta allt med en vanlig 3.5mm anslutning. Wifi/wlan är väl samma sak, sen finns det olika hastigheter. Något i den stilen. Jag kan ansluta till min trådlösa router med min telefon iaf.


I konsumentens ögon samma sak, men har från början lite olika betydelser:http://sv.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi För övrigt, är inte W995 en relativt gammal modell, finns det ingen uppföljare eller har SE helt gett upp den gamla klassiska W/C/K-serien för smarta mobiler?


Tjenare, har inte läst hela tråden. Men om du inte vill köpa en jätte dyr mobil så kan du ju kolla på ZTE Blade. https://www.tewss.telia.se/privat/admin . t@SE_TELIA (tror jag läste att den skulle kosta 2000kr utan abb). Här har du ett test av den: http://www.swedroid.se/test-av-zte-blad . francisco/



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka