Köpråd: Volvo s40 1.9D (fas 2), åsikter så snabbt som möjligt!!!

Hej! Jag har funderat på att köpa en Volvo s40 1.9 D årsmodell 2001 (115hk/265Nm) som första bil. Den har rullat ca 26000 mil, men med regelbunden sörvis! Den har rullat 12mil/dag i fyra års tid och sen har en kvinna kört med den i två år. På annonsen står det att den är i fint skick och den är fin på bilderna, men tyvärr har jag inte möjlighet att fara och se på den pga. långa avstånd. Ni som har just en sån här bil eller har åsikter/kunskap om den skulle kunna vara vänliga och dela med er av -VILKA TYPFEL KAN BILEN HA? -IFALL DIESELMOTORN ÄR HÅLLBAR OCH HUR LÄNGE DEN GÅR? -Vilka delar borde ha blivit bytta för en längre livslängd och vad kan ge upp? Jag behöver inga åsikter om utseendet på bilen! (Jag är själv utrustad med ögon) Priset är rätt schyst och man får bilen nybesiktad vid köp! Jag är fäst vid bilen som ni kanke märker... TACK!



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo s40 1.9D (fas 2), åsikter så snabbt som möjligt!!!



Svagheter Om man jämför med övriga Volvomodeller så får ofta S/V 40 kritik för att de är mer rostkänsliga än övriga Volvomodeller. I och med fas 2 (ev lite tidigare) så blev rostskyddet bättre. Ställen som är känsliga för rost är:Runt grillen och i nederkant på motorhuven. Skärmkanter.Motorn kommer från Renault och sitter bl.a i Megane. Anses vara driftsäker, men knattrar som gårdagens dieslar. motorn är mycket slitstark. Dessutom är den grymt snål.


Aldrig kört bilen men rent spontant låter det som en fruktansvärt träig bil. Drog mig till minnes en gammal provkörning i Teknikens Värld, letade fram det aktuella numret (25/01) och reagerade på följande; "Värre är det med vibrationerna,det durrar och darrar som i en Opel Rekord-diesel från 1970-talet. Den modellen var var redan då en av de värsta i genren. Dessutom finns ett påtagligt och störande vinande när turbon arbetar. " Förbrukningen är dessutom inte speciellt låg, Teknikens Värld mätte upp 0.7L/diesel per mil för den modernaste av de två motorerna (115hp varianten) och 26.000mil förbättrar knappast den siffran. "Grymt snål" låter i alla fall som en grov överdrift. Volvo x40 var i sig heller inte höjden av Volvo´s år som biltillverkare även om det är en bra bil, men modellens svagheter och billiga känsla i kombination med en motor som verkar vara usel känns det tyvärr som ett dåligt köp.


Ordspråket "Man får vad man betalar för" stämde verkligen när man klev in i Volvos hall och skulle köpa bil när det begav sig. Jämfört med V70N , S80 och XC90 o.s.v som fanns samtidigt i nybilslistan så var skillnaden på bil enorm. Dock inte sagt att S40 är en dålig bil, speciellt inte FasII men det är heller ingen "Volvo känsla i dem" på gott och ont förstås. Visar sig tydligt i att de flesta volvohatare ofta inte har någonting emot S/V40 medans Volvonördar inte vill ha något med dessa bilar att göra. /David


Svar: Okej! Men bränsleförbrukningen beror ju mycket på hur man kör också landsväg, stad och blandad...men tack för svar!


Visserligen, men det gäller även bensinalternativen. Och att hitta en bensindriven bil som drar 0.7L/milen är inga problem alls, men fördelen med en sådan är att du får kanske 1600:- om året i skatt istället för 6000:-(?) i skatt, mer effekt (Med rätt modell), du slipper vibrationer och får en motorkaraktär som skiljer dig från en traktors.


Jajja! Men jag ska ringa till den som säljer bilen idag och fråga en hel del...


Där är bmw-folket igång igen åk och testa bilen, bilda dig en egen uppfattning. Skall man bara hitta saker att gnälla över så är ju alla dumma i huvudet som inte köper bugatti veyron. men det funkar ju inte så utan man väljer något som uppfyller önskelistan och plånboken. tittade själv efter en v40 diesel eftersom jag kan bilmodellen, men 115hk var i underkant för mig och den föreföll dra ungefär samma per mil som en v70 med dubbla effekten så valet föll på v70 för mig.


Och Bmw-folket svarar med att frågar man om åsikter får man svar, och syftet med dessa svaren är att de inte skall stämma överens eftersom folk har olika åsikter och preferenser. Vill man bara höra positiva saker vore det bättre att leta upp Volvo´s broschyr över modellen, vill man bara ha en åsikt gör man bättre i att fråga första bästa person på gatan. Men känner man sig osäker på ens förmåga att välja ut vad som är en bra bil gör man helt rätt i att fråga på ett forum, och sedan bilda sig en egen uppfattning utifrån de svar över "hela skalan" man får.


Men tack för åsikterna!






Annars det här med bränsleförbrukning. Vad är det som gör att den här Renault motorn tar mer bränsle än andra dieslar i samma storlek? Går det att få den snålare? Dessutom tycker jag Volvo broschyrer ljuger åt kunden i så fall när dom har skrivit att den tar 0.54L/mil på blandad och 0.42L/mil på landsvägskörning Den där Finnen som har bilen hade ingen bra uppfattning om hur mycket den drar pga. att frun kört med den, men han gissade att den drog ca 0.5/mil.


Köp en volvo 850 T5:a istället (Y)


Hudö kusin vitamin! He no bara så att he blir int na toko...ti är tung, drar myki bensin o e fyrkanto Fast he fint me drag i döm


Tja..men draget finns o sänk dom så blir dom asgrymma..Färgen spelar också stor roll!


jevla skitbil, ingen riktig volvo ju, satsa på en bakhjulsdriven i vinter.. om du gillar mullvadskörning så köp 850 istället..


Nåjaa, men 850 finns int på min listo na meir iaf Obs! "Du böv int va na heit"!


"Papp menn" gillar mullvadskörnig, så han har en 850 som är slöööö! Du är ju inte första som säger att s40 inte är någon riktig Volvo, så nog har du rätt i vad du säger! Att de är en jevla skitbil stämmer kanske också, hmmm Iaf så har den ju inte fått så bra kritik i den här tråden


S40 är definitivt ingen skitbil. Vägegenskaperna är trivsamma. S40 har bra kursstabilitet och är inte speciellt vindkänslig. I kurvor är den tryggt understyrd och vägkänslan bra. Säkerheten är mycket god. Komforten är ett annat starkt kort, Fjärdringen sväljer det mesta utan att verka degig. Även stolarna (Visserligen en smaksak) och inredningen håller god klass. Dieselmotorerna har jag tyvärr ingen koll på.


tjaa....kanske du skulle satsa på en liten ekonomisk vw golf istället, vanliga men pålitliga!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka