Köpråd: Vinter/bruksbil för ca:35-45000:-

Har börjat lite efter en vinterbil, har titta lite på BMW (även fast jag inte gillar BMW). Kraven jag har är att det ska vara kombi, lite "klös" i den;), eftersom jag älskar knappar och finesser så är det ett plus också. Så kom med många förslag och idéer nu:)



Svar på inlägget: Köpråd: Vinter/bruksbil för ca:35-45000:-



BMW e34 touring, typ 530/540 eller en Audi S4/6 Avant.


Har tittat på 540. Är det något man ska se upp med där?


Rost, bromsarna och framvagn/bakvagn. Bilen väger en hel del vilket sliter mycket på bromsar samt på leder, stag och bussningar. Även oljepumpsbultarna i motorn kan lossna pga vibrationer.


Okej, tack för svar


Någon som har några fler förslag?


Volvo 945 Turbo eller v90, för mer knappar o finesser


du kan nog inte ha en kassare bil än bmw på vintern..väger ingenting bak


Volvo 740


Vad som är en lämplig bil på vintern är en smakfråga som man knappt bör ta upp på detta forum, men hyggligt moderna Bmw (Säg E34, E36 och framåt) är fullt lämpliga bilar på vintern. Stabila, balanserade och med bra framkomlighet (Skall naturligtvis jämföras med andra 2WD). Har ägnat många mil på oplogad vinterväg med diverse Bmw (Bl.a) och aldrig haft några problem, inte ens den gångna vintern. Är man bara en någorlunda skicklig föraren är en glashal uppförsbacke inget problem oavsett drivning, man måste förstås bara inse att man får anpassa sin körstil efter vart drivningen sitter. Eller så köper man sig en personbil med en beteckning på bakluckan som innebär att alla fyra hjul rent teoretiskt kan driva. Men så länge man håller sig till normala förhållanden (=Sverige´s vägnät, gemene man får sällan för sig att korsa en åker...) betalar man bara en högre bensinräkning och får i längden ett högre underhållskonto utan att få något mervärde i praktiken. Så mitt tips är en E34/E39 (Kanske svårt att hitta ett starkare motoralternativ för <45.000:-) eller en 328i E36 som jag har. Där har du ordentligt tryck till en rimlig förbrukning, och för 45.000:- kan du hitta en fräsch sådan med mycket extra. Andra tips är kanske en Mercedes C-klass eller E-klass? Någon Subaru eller en Saab 9-5 för att nämna ett bra framhjulsdrivet alternativ med?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka