Köpråd: Apple Ipad

Jag är sugen på Apple Ipad, men tycker att den kostar väl mycket. Känner någon till någon butik i Malmö området där man kan köpa den med abonnemang?



Svar på inlägget: Köpråd: Apple Ipad



Den har inte släppts i Sverige än, det som syns på t.ex. prisjakt är importerade.


JME Data har (hade?) iPads, men om dom säljer med ab. vet ifan... Ring o hör med dom...


jag har suttit och lekt med en sådan, vet inte riktigt om jag tycker att den är värd pengarna, ganska dyr grej för att kunna surfa lite på nätet vid frukostbordet


vad är fördelarna med en ipad för 8000kr mot en netbook för så lågt som 1500kr? vad gör att man betalar 6ggr så mycket för att slippa tangentbordet? (justerade rubriken också)


The power of the Apple förstås torpis. Har dom förresten fixat flashstödet för dem än? annars duger de knappt till surf heller


Nej, Apple vägrar att tillåta Flash, Iphone 4 har inte heller stöd för Flash och som det verkar kommer det inte heller att få det eftersom Apple måste godkänna de appar man vill ladda ner


Det är ju inte bara flash som inte funkar på den... Vi testade en på kontoret och ganska snabbt satt man vid datorn igen för att visa grejer. Nästan alla sidor har någon form av plugin för att fungera korrekt och vi kom hela tiden in på sidor som iPaden inte klarade av att visa ordentligt. Flash kommer inte att komma och inte heller silverlight som är på uppgång. Kul grej kanske men man får ont i armarna efter en stund då den väger som ett 1L mjölkpaket nästan. Vill man ha något annorlunda att spela på kanske den är fräck men till att surfa, skriva, läsa mm är den värdelös jämfört med en netbook. Finns däremot riktiga tabletdatorer med win7 som är utan tangentbord om man letar lite. Denna tex som lanserades 2008. Är den inte skrämmande lik ipaden... http://www.prylbloggen.fi/files/02_03_0 . _utan.html


Det är så kul att läsa om alla iPad haters Själv så äger jag en iPad 3G 32GB sedan någon månad tillbaka nu och jag är SJUKT nöjd med min iPad. Jag har haft EN enda hemsida som krångat (mekonomen.se) annars har det fungerat kalas. Folk som tjatar om Flash inser inte hur ute det är med Flash och att HTML5 tar över mer och mer för varje dag. Det är dom bästa 7500.- jag någonsin investerat i en "pryl". Perfekt kompliment till stationära PC'n som står hemma.


Jag gillar prylar, ibland även onödiga sådana. Men jag kan för mitt liv inte förstå poängen med iPad. Kan någon vänlig själ förklara varför man lägger ner pengar på en sådan?






och vad menar du är skillnaden på detta och en dator som kan allt detta men kostar 2500kr och är lika liten samt har ett tangentbord och går att ha i knät utan att sitta i fosterställning? Allt du räknade upp gör jag på min telefon som är stor som ett kreditkort (fast tjockare naturligtvis) Står fast vid att det är en onödig pryl som eftersom den har sina stora begränsningar bla att inte klara av flash som är det vanligaste mediat på internet och kommer så vara i många år. Finns kvalitetsgrejer som ändå kostar hälften av vad ipaden kostar från tex Sony. Samma storlek, samma batteritid men högre prestanda och har inga begränsningar eftersom det har ett ordentligt OS.


Förövrigt tycker jag att Apples intåg i mobilbranschen har varit bra och gjort att det är mer kvalité nu än förr. Men jag kan bara inte tåla när ett företag kan använda media som apple gör numer till marknadsföring och ren hjärntvätt emellanåt som deras korståg mot adobe och flash. Tror även att det handlar mycket om att utvecklar man en flash app så behöver man inte köpa publiseringsrätt av Apple, man behöver inte använda Mac OS för att utveckla, apple kan inte hindra applikationer som stör deras egna intressen (iTunes) och dom kan inte ta sin del av kakan genom att sälja den i sin appstore. Personligen tror jag att det är här skon klämmer...


Jag struntar i de tekniska bitarna, men varför köper man en Apple iPad för 7500:- istället för en Netbook för en tredjedel för att jämföra värstingversionen av Apple och en billig dator? Svaret är väl egentligen självklart; Kvalité, material och utförande. Har man råd och inte är en klant som tappar datorn i marken med jämna mellanrum är iPad en evighetspryl som alltid kommer ge en högre nivå på användandet än en skranglig netbook med kass kvalité från exempelvis Acer eller liknande tillverkare. Nej jag förstår till fullo varför man köper Apple´s produkter, och när det gäller mobila plattformar som iPad och iPhone ser jag inte deras begränsningar som något problem i praktiken heller.


Till att börja med; kul att du kallar mig för det supermoderna ordet 'fanboy'. Jag varken äger en iPhone, iMac iPod eller någon annan Appleprodukt än min Padda. För det andra, du kan jiddra bäst du vill om ditt Flash. Ajg använder paddan dagligen och mekonomen.se är enda gången jag mumlat över att det inte finns flash. Alltså inget som får mig att avstå en pryl för. Varför en Padda är vettigare än en laptop? Kvalitetskänslan, enkelheten att använda, driftstiden (4-5dgr) och då är paddan alltid igång. Slipper vänta på jobbiga uppstarttider osv. Trevligt interface. Hade en Eee tidigare med 9" skärm och den var svårt att läsa all text med. Paddan trycker man med båda fingrarna på skärmen och drar isär bara så zoomar den in. Jag finner ingen anledning att ha en laptop när jag kan göra det jag vill med min Padda.


Ipad är enbart till för att surfa & läsa mail och titta på bilder, skriva eller göra nåt mer avancerat så är det bara drygt utan tangentbord. Jag har även provat en kompakt laptop med touchscreen som hade samma funktioner som Ipad fast med lite annorlunda kommandon men den var fan så mycket bättre att jobba med eftersom man hade ett tangentbord. Den var ca 10mm tjockare än Ipad men annars så var prestandan likvärdig tyckte jag och man behövde inte vänta på en massa dryga uppstartstider där heller, dock så höll inte batteriet mer än till 1 dags användning men jag lider inte utav att behöva ladda över natten.


kolvas: En Laptop har en driftstid på 3 till MAX 4 timmar. Låter du den ligga igång så är batteriet snart slut. iPaden drar "ingen" ström i viloläge. Men via ett klick på home-button så är den igång på 0.005 sekunder Näedå. Det står alla fritt att använda det dom tycker passar sina ändamål. En iPad kan idag inte ersätta en vanlig dator. Men jag anser att det är ett jävligt gott kompliment. Jag har testade både iPhone (och andra smartfones), Asus EEE 900, Asus eee 1000, och olika laptops. och jag måste säga att iPaden fyller mina behov alldeles ypperligt. Jag förstår inte ens hur ni kan jämföra en klumpig laptop (valfri modell)mot en iPad då paddan är som en mobiltelefon - lätt att ha med sig överallt och smidig att använda.


Ipad: 19x24,3x1,34 och för att jämföra Acer Aspire One 521 25,9x18,9x2,32 så jag tycker inte att skillnaden är så speciellt stor och batteritiden är 4-6 timmar vid surfning. jag är ganska övertygad om att notebooks är ikapp Ipad vad gäller batteri inom väldigt kort.


I alla fall... För den som inte orkar vänta på en iPad, eller betala hutlösa priser, så kommer det lite konkurrens som gör att man är inte korkad om man inväntar och ser vad de produkterna erbjuder. Toshiba kommer med en till hösten nu i år som ska ha hdmi osv. Asus kommer med en i början på 2011 med Android 2.2 eller 3.0 i sig och många fler kommer. Mitt råd...vänta, du kommer få mycket mycket mer prestanda och funktioner, för mycket mindre pengar Asus bidrag:


Precis såsom Sony Ericsson, HTC och dom andra mobilerna skulle ha "mer prestanda och funktioner, för mycket mindre pengar" inom mobilbraschen också? Bara att inse. Allt annat är halv-taskiga kopior medans Apple är det enda som verkligen levererar.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka