Köpråd. S60 T5

Hej.. jag är ny på detta forum... Jag ska köpa mej en S60 T5-02a som jag varit och tittat på... den har gått 19000mil, fullstämplad servicebok, nyligen bytt bussningar och stag i framvagnen... den ser mycket fin och välskött ut... Men det jag undrar egentligen är ju om det finns något speciellt man ska kolla upp på dessa bilar??? vanliga fel osv??? Detta blir min första volvo så jag kan dom inte speciellt bra... Hoppas på massa kloka råd och tips:) Tack



Svar på inlägget: Köpråd. S60 T5



framvagnen har lite problem på dessa kärrorna men de verkar vara bytt som du skriver. elektroniska gaspjället har strulat lite på dom också, kontrollera om de är bytt. de kan kosta runt 5-6000kr att byta. annars brukar de inte vara några större/dyrare grejer att åtgärda.


om det är automat så hoppas jag att den är lagad en gång förut... annars ta en manuell. du kommer bli sjukt nöjd med S60in. hade en 2,4T i 3 år och saknar den än idag.


Ok. ska kolla om de finns papper på något byte av gasspjäll... självklart manuell låda:) Inget vanligt med rost på dessa bilar?? jag har inte synat den så mycket under, tänkte ta mej en till titt på den lite noggrannare imorgon.. Men efter provkörningen igår så är jag riktigt sugen.. bra komfort och riktigt bra drag i motorn:)


prova ta kurvor i 90-110, se om den kränger mycket! under förra vintern, låg i snöstorm med "conclusion", jag såg NOLL fram men litar blint på conclusion. låg i 140-160. snö och snöslask överallt. INGA problem. se till att skaffa dubbat!


Det enklaste sättet att se om gasspjället är utbytt är att ta med en liten spegel. Gasspjället sitter under insuget fram på motorn. Med en spegel kan du se vad det är för färg på "etiketten". Är den gul är det det nya spjället som sitter där, är det en vid så är det gamla varianten. Annars är det inte mycket att tänka på, kolla så ECC fungerar ordentligt, händer att tråden till tempsensorn går även om det inte är så jättevanligt. Klonkande ljud från bakvagnen kan innebära att krängningshämmarna där är dags att byta. Ingen större kostnad dock. Rost kan finnas på den lilla listen mellan de båda rutorna på bakdörrarna på tidiga s60. För att få bort det byter man den lilla rutan, inte heller det är varken kostsamt eller svårt att göra själv. Motorerna är sällan några problem med och 19000mil är inget farligt miltal på en bil som är fullservad. Önskar dig lycka till med köpet! Du kommer nog bli mycket nöjd med bilen. Mvh Ludde


Tack för alla tips:) ska kolla på den lite noggrannare imorgon.. Men jag tror det är en kanon bil så de blir nog affär:)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka