Köpråd dodge caliber

Hej! Jag har äntligen hittat en bil som faller mig i smaken, en dodge caliber sxt 2,0..2009-2010 modell. Nu är min fråga, någon som har erfarenhet av dodge? Är det dyra reservdelar? Krångliga reparationer..? Jag är tacksam för all synpunkter på det åket.



Svar på inlägget: Köpråd dodge caliber



Verkar vara ganska dyra reservdelar och dyr service enligt det här testet: http://www.teknikensvarld.se/documents/ . lass_1207/ (där finns länk att ladda hem hela testet)


Jag tror inte du ska köra på calibern ... finns bättre bilar i den prisklassen enligt mig.


Jag funderade faktiskt på det, har TS kört en Caliber? Kort sagt, jag tror du kommer bli väldigt missnöjd om du går från en Audi A3 till en Dodge Caliber. Visst den ser riktigt fräck ut, men under ytan är den inget annat än omodern och rent ut sagt dålig. Gillar du den så slå till, men mitt tips är att tänka efter en gång extra och kolla på lite andra bilar innan du bestämmer dig!


http://www.automotorsport.se/biltester/ . 070902.pdf


Kollade upp lite igår och det finns tydligen bara 2 verkstäder i Gbg som servar dodge å då kan dom ju ta vilka priser dom vill utan någon konkurrans. Hittar inga reservdelar hos de stora återförsäljarna så det känns lite riskfyllt att köpa en bil utan trygghet. Har kollat lite på den nya Mazda 3 som har en sjukt bra komfort och körglädje, Nissan qashqai verkar också rätt fin men den är så stor ju :p WV scirocco är också ett alternativ men den är trång och obekväm, usch..jobbigt med nytt bilköp


Har du tänkt på att Dodge Caliber är 4.45m låg och Qashqai är 4.32m lång? Dessutom är amerikanen i alla fall efter mina förutsättningar svårare att överblicka, stolpar sitter sämre till och man sitter mer "i" bilen än i en Nissan. Nya Mazda 3 har jag inte kört, men som du säger var den förra modellen inte dum och den nya skall vara betydligt bättre vad jag läst mig till, och Scirocco är frän. Men var det inte en mer högbyggd bil du var ute efter, att kalla Caliber för en SUV är att ta i men det är lite åt det hållet man kan klassa den. Jag tror nog Qashqai kan passa dig väl, ett fjärde tips är Skoda Yeti; Roligare och bättre vägegenskaper än Qashqai men samtidigt avsevärt bättre i terräng eller på sämre väg. I din situation är det nog den jag tagit mig en rejäl provtur med *Skoda Yeti är för övrigt 4.2m lång, och kantiga linjer gör den enkel att överblicka*


Ja klart jag sett skillnaden men jag är ju kluven över vilken bil jag vill ha, finns ju för å nackdelar med allt Yetin tycker jag inte är speciellt tilltalande och Honda civic påminner mig om de egenskaper du sa om amerkanska bilar, går ju inte att se ut genom bakrutan ordentligt. Blir nog en provkörning med Nissan i helgen trots allt..


sätter en peng på att töl kukarna som svarat i tråden aldrig har åkt eller sett en caliber i verkligheten, så här får du lite info, ja jag äger en dodge caliber -07 2.0 cdi. hade gått 10000 när jag köpte den och nu har den gått 13000 ca. börjar med nackdelar x jävla mjuk i plåten, amerikans? x ja ? de va de ja kom på haha? jag har inte ac och skinn? bra, x jag tycker man åker bra i den x min har jag bara 3500 i skatt på? x rymlig och bra med benutrymme både fram och bak x tyckte inte de va speciellt dyra reservdelar? har bytt belägg än så länge. om du fortfarande är intresserad är de bara dra iväg ett pm med frågor mvh krisse


Jag var intresserad utav Caliber och hade en sådan hemma under en helg, och det känns lite oschysst att skriva det rakt ut men din attityd reagerade jag tyvärr på så; Det är en undermåttlig bil. Kvalitén och väguppträdandet är i nivå med en 70 eller 80-talsbil, inredningen känns byggd i med material som de ansvariga för Mc Donalds Happymeal-leksaker ratat och även om den visserligen inte är trång så är utrymmena dåliga i förhållande till att bilen är 4.5m lång. Roligt att du är nöjd med din Caliber, men man kallar inte annat folk för könsord bara för att de uttrycker en åsikt de har starka belägg för.






Syrran hade en Caliber med 1,6 litersmaskin. Var väldigt plastig inredning i den, knarrade och knakade i den när man körde på lite ojämnt underlag. Sen var det väldigt mycke småfel på den och mjukvaran ballade ur flera gånger så bilen blev dyngslö! Har själv haft Qashqaien i 3 år nu och är helnöjd med den. Den känns mycket större än Calibern innuti, dessutom är kofferten större på Qashqaien. Visst Calibern är snygg, men inte mycket mer om du frågar mig. Men alla är vi olika. Provkör en Qashqai ialla fall så får du se.


Kan inte säga något annat än att jag är super nöjd med min caliber. Men kan ändå dra upp de för och nackdelar jag tycker även fast det var längesedan denna tråden var "aktiv" Nackdelar:Kan upplevas som plastig inuti har jag märkt av vissa som åkt med mig och andra inte. Personligen gillar jag inredningen skarpt förutom att jag hade velat ha skinn stolar. Dåligt ljus ifrån strålkastarna (typiskt amerikanskt?) I början kan det upplevas som att det är svårt att se ut ur dem men man vänjer sig och ser allt efter ett litet tag. Mer kan jag faktiskt inte komma på just nu. Fördelar: Drar lite diesel. Pålitlig motor då det är en Audi 2,0 diesel som sitter i calibern. Bekväm att åka i. Rolig att köra. Drar åt sig blickar. Billiga reservdelar. Det jag har behövt byta var, belägg och skivor bak. Bra ljudsystem. Bra med utrymme för benen både fram och bak. Bra med plats i bagageutrymmet. Kyl i handsfacket (stort plus på sommaren då man kan kyla sina kalla drycker ) Rent allmänt, en kanon bil!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka