Köpråd: VW vs Fiat vs peugeot eller annat?

Hej igen, nu är man tillbaka från utlandsjobbet och funderar på att köpa en ganska "okej" bil så jag kan ta mig hem o till jobbet. ( kommer inte använda det för något annat ) vad jag har i tanken är: 1. säker bil ( airbag/sido airbag/ abs /antisladd/ osv). ( vill gärna inte krossas om jag nu har otur o krockar i typ 50 km/h.) 2. helst bensinsnål bil 3. inte en bil som går sönder efter ett par månader ( jag kör lugnt o tar hand om bilar ganska bra). 4. prisklass 0- 40 000kr. 5. helst låga mil ! 6. årsmodel >2000 7. 5 D vad jag har tittat på hittils. vw passat Fiat Stilo Ford Mondeo GHIA Ford Focus Peugeot Seat leon Alfa Romeo som sagt, säkertheten är viktigast för mig, pga en händelse i tyskland. finns det något annat ni har på tanken, skriv gärna. (då spelar inte årsmodel osv något roll) sista frågan är: varför är Fiat bilarna så billiga jämnför med de andra bilar i samma klass/år osv?



Svar på inlägget: Köpråd: VW vs Fiat vs peugeot eller annat?



Säkerheten ska jag inte uttala mig om.. men jag själv skulle ALDRIG köpt varken Fiat , Ford , Peugeot eller Alfa Romeo.. Satsa på VW, Toyota , Honda å liknande! Mvh Danne


Håller med till 100%!


Exakt, ska man ha en bil som är driftsäker för att ta sig till och från jobbet så skulle jag undvika framförallt franskt, italienskt och spanskt.


VW alla gånger utan tvekan!


okey. det finns ju olika typer av passat, är turbo det bästa man kan få? eller? alltså har jag sett några audi bilar i det prisklass. vilken är då bättre än det andra? audi eller vw?


+1 Inkl. Skoda o Audi


Toyota Corolla eller Saab 9-3?


Fiat Stilo hamnade väl bland botten på ganska många konsumentundersökningar vill jag minnas Missnöjda ägare till tusen... Anledningen till varför Fiat e så små i Sverige är ju för att de knappt har ett återförsäljarnät att tala om p.g.a. så dålig kvalitet+rost förr och försvann mer eller mindre från marknaden, svårt att komma tillbaka och dessutom vinna förtroende om man inte heter Skoda. Skulle rekommendera Skoda Octavia före Passat faktiskt...Passaten fram till 03 e de väl, hade problem med bl.a. bromsrören och skit... Octavia bygger på Golf IV, som iaf jag kan säga är en toppenbil...säkerhetsmässigt är den säkrare än den 6 år nyare Polon ja har på sidan också...enligt försäkringsbolaget iaf


Jag hade satsat på en OG 9-3. Säkra, bekväma, hållbara och relativt snåla! Typ.. http://www.blocket.se/ostergotland/Saab . 18&w=3






tyvär har jag hört mkt dåliga grejer när det gäller saab. att de läker olja, inte många vill pyssla med de , då de e tunga bilar osv. har ju själv en ( projekt bil) 900-96 model som efter 20 minuter började läka olja, sen kopplingen pajade o så.


Jag håller med Jag skulle helt klart satsa på en vw eller audi


av att dömma din lista så är den enda schyssta bilen vw passat. det var tyvärr ingen shysst lista du angav tyvärr.


Inte särskilt bra lista enligt mig men passaten är nog den enda jag skulle välja om jag var tvungen. Alfa Romero skulle jag kunna tänka mig ha som prydnad men skulle aldrig våga köra omkring med den pga det dåliga utbudet på reservdelar.


VW passat hade jag svarat, däremot ställer man sig frågande till hur många i denna tråd som har egen erfarenhet av Italienska bilar eller bara går efter dom vanliga fördommarna? Nej, Italienska bilar är inte lika pålitliga som japanska. Men dom är betydligt bättre än vad en svensk tror, det räcker med att köra över till Danmark så andras "bilden" av Alfa och Fiat. Och nere på kontinenten är det tvärt om, där har dessa märken samma status som Saab har i Sverige och anses vara allt annat än en dålig bil. Och Alfa Romeo har i ett flertal hamnat i samma trakter som Saab i tillförlitlighetsundersökningar, och är enligt min erfarenhet inte en sämre bil. Men, Passat är ändå mycket mer bil för pengarna än en liten "Golf-klass"


som jag skrev i första inlägget så får ni gärna skriva "andra bilar "som inte är med i listan, listan var bara något jag tittade på, jag har absolut inga erfarenheter av bilar och det är just därför jag vänder mig till er och frågar om hjälp. självklart då jag är öppen för andra förslag, mercedes, osv. vad jag går ute efter är att jag söker på youtube, då de test crashat bilen, och bedömmer lite därifrån. http://www.euroncap.com/latest.aspx ganska bra hemsida, med betygsättning, filmer och sånt om olika bilar, hur de klarar sig i frontal krock, sido osv. som sagt, säkerhet är viktigast, jag struntar i märket, hur många HK den har, jag kan fortfarande ta mig till jobbet och tillbaks med 50 HK som jag kan med 200 HK.


fast det värsta med din första lista är att 9/10 är katastrofala bilar att välja. (enligt mig). sika på en E46 touring? V70?


En Saab 9-5 sedan kan du få tag i rätt så billigt. Det kanske kan vara något?


Skulle kollat på Mondeo. Verkar vara riktigt hyfsade och man får en betydligt nyare och fräschare för de pengarna än om man ska köpa saab, vw eller volvo. Opel Omega är ett alternativ som jag skulle kollat på åxo. Stor och tung och dåligt andrahandsvärde vilket gör att du får en nyare bil än de andra.


jag tänkte faktisk oxå på mondeo men de har inte fått så bra betyg http://www.euroncap.com/tests/ford_mondeo_2002/115.aspx med tanken att det är 64km/h



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka