Köpråd: BMW 320i Touring vs Audi A4/A6

Jo! Jag har svår beslutsångest just nu.. Jag behöver skaffa en bil och det hyfsat snart då jag sticker norröver om ett par veckor. (Budget <40k) Jag har spanat ett tag på Audis nu, och då framförallt A4/A6 quattro. De verkar vettiga, med undantag från framvagnen dock. Samtidigt har jag hört mycket gott om BMW, men jag har avfärdat som sönderkörda förortsbilar För någon dag sen sprang jag dock på den här.. http://www.blocket.se/stockholm/Frasch_ . 11&w=2 Och blev lite småkär. 1 ägare, 20k mil, ser fräsch ut på bild, dokumentationen verkar vara som den ska, och en vettig säljare. Vad tror ni? Vad SKA man kolla upp om man ska köpa en BMW? (i stil med länkarmarna fram på audin..) Jag har sökt runt lite på forumet, men jag vet inte.. Sen var tydligen ena vindrutetorkaren lös också, hur jobbigt är detta att fixa? Känns ju ganska piss om det är något löst i motorn.. Vad kan man tro det blir i pengar?



Svar på inlägget: Köpråd: BMW 320i Touring vs Audi A4/A6



Hade jag varit illa tvungen hade jag tagit 320n av dom, ingen rolig bil dock varför inte ta en 325 eller 328a? lyssna efter klonkande och att motorn inte låter som en traktor och vibrationer i lite högre farter. Om det ska vara audi ska det vara turbo i tex http://www.blocket.se/orebro/Audi_A4_1_ . 15&w=3 den 10ggr innan en 320


Jag tycker du skall köpa Bmw eftersom Audi inte ens kände till ordet "körglädje" på den tiden. I övrigt är det två välbyggda och pålitliga bilar, vad du ska se upp med på Bmw hittar du på www.autopower.se under "begagnatguiden" för E36 Edit: Men jag håller med Lodisen, 320i är lite väl trött och varför inte köpa en starkare 323i eller 328i när förbrukning och delar bara skiljer ytterst marginellt? Försäkringen kan stiga marginellt eller stiga rejält, det beror på person så kolla upp din premie först. Men mitt tips är att satsa på åtminstone 323i, den är gått och väl tillräckligt pigg.


Vad det gäller rally () så skulle det ju vara skoj med en lite kvickare bil också, men det är inte så jäkla viktigt trots allt.. Det är min första bil och jag tänker ta med den upp till fjällen då jag ska säsonga.. Det främsta ändamålet kommer alltså vara att ta sig sthlm-sälen. Med andra ord är det pålitlighet och komfort som är absolut viktigast. Eftersom jag inte har världens mest omfattande erfarenhet av bilar är det rätt skönt att "veta vad man får".. Då syftar jag lite på vem som äger den, hur många ägare osv.. Det var därför jag fastnade för just det exet.. Men egentligen har jag ingen preferens ang modell, men jag bryr mig mycket mer om skicket på bilen och vem jag köper den av än om jag kan få en lite roligare motor. Meeen hittar jag en fräsh 323i eller 328i så är det ju såklart aktuellt. Hittade autopower precis efter att jag skrivit inlägget igår.. Jävligt matnyttiga tips där! Hur är det förresten med komforten och bullret i bmw och audi? Jag har fått intrycket av att a4/a6 är lite tystare än 3-serien, eller?


Körglädje är en känsla, och känslor varierar från person till person:) roligt kan man ha i alla bilar (utom en atos) som rör på sig, så skulle välja Dkwn alla gånger över beemern, men jag skulle också kolla på lite andra bilar, såsom samtida v70, vilken jag skulle välja över båda.


Nån speciell anledning att du tar audin före bemwen? eller är du bara en audikille? v70.. njae, jag vet inte. En S40/V40 skulle jag inte tacka nej till, men karossen verkar vara skräp de första åren tyvärr


Att köra bil är roligt, därmed är alla bilar per definition körglada. Något jag skrivit innan och pushar hårt... Problemet med Audi är (Eller var till viss del) att de inte kommunicerar ett dugg med föraren. Dessutom var (eller är, det beror lite på vilka årsmodeller och modeller man syftar på) deras bilar väldigt framtunga och understyrda, även med Quattro. På samma sätt som en bil som kastar ut röven i en vid sladd utan minsta förvarning (förvarning=kommunikation) inte tillhör det roligaste man kan köra så är inte en bil som istället kastar framänden rakt fram bland det roligaste man kan köra. Neutrala bilar är vad som brukar anses bjuda på fin väghållning och körglädje, bilar som Mazda Miata, Alfa Romeo, Honda S2000, Honda Civic Type-R, Lotus, Bmw etc. På denna punkt passar E36 bra in, Audi inte alls. Sedan finns det en annan sak som alla bilar ovan har gemensamt och som brukar anses vara samma sak som körglädje, kommunikation. Även det en sak Audi fullkomligt saknar/saknade. Så, Audi (ink. quattro) är rolig att köra? Ja, men är Audi ( ink. quattro) roliga att köra jämfört med Bmw eller annan liknande bil? Nej. Edit: TS, ta dig en titt på Alfa Romeo 156 Sportwagon. Utan tvivel den roligaste fwd bil med bäst vägegenskaper jag kört i denna storleksklassen. Och 156 känns välbyggd, men i verkligheten är den inte alls lika välbyggd som Audi eller Bmw. Däremot har den något tyska stilrena välbyggda premiumbilar till viss del saknar, känsla och själ! Men "halvdan byggkvalitet" är verkligen inte detsamma som opålitlig bil. Alfas rykte som rostande, krånglande skitbil är gravt överdrivet. Tvärt om är det pålitliga bilar, det som får mig att skriva "halvdan kvalitet" om nyare Alfa är att det finns många dumma lösningar att irritera sig på. Det kan vara dörrlister som trillar loss, framvagn som gnekar, "innerskärmar" (består av lite tyg ) som hänger ner osv. Men tar dig mellan A och B, det gör en Alfa lika bra som andra bilar



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka